Kvalifikacije su stale u devet sekundi: Latvija imala napad za SP, a Crnogorci već "zvali hitnu"

Završnica za infarkta

Kvalifikacije su stale u devet sekundi: Latvija imala napad za SP, a Crnogorci već "zvali hitnu"

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Crne Gorne po prvi put u svojoj historiji plasirala se na Svjetsko prvenstvo u nevjerovatnoj utakmici protiv Latvije iako su na kraju poraženi sa 80:74.

Crna Gora je najmanja zemlja ikada koja će zaigrati na Svjetskom prvenstvu, a do toga su došli nakon ludnice u Morači i utakmice za srčanog udara. Latvija je bila na korak od plasmana na SP i čak su imali napad da to osiguraju, ali na kraju lopta nije ušla u koš.

Nakon posljednjeg zvuka sirene nastala je ludnica u dvorani i nevjerovatno slavlje košarkaša Crne Gore. No, posljednjih devet sekundi je za njih sigurno bila prava vječnost.

Rezultat je bio 80:74 i u slučaju da su košarkaši Latvije uspjeli pogoditi trojku plasirali bi se na SP. Odgovornost je prezeo Bertrans koji je na sreću navijača domaćeg tima promašio nakon čega je sve "eksplodiralo" u dvorani. U videoprilogu pogledajte nevjerovatnu završnicu meča u Morači.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi