Kvalifikacije za SP: Slovenija se pobjedom oprostila od plasmana u Kinu
Zoran Dragič trojke je šutirao 1 od 9 ali baš taj jedini pogodak bio je sa zvukom sirene za podužetak nakon kojeg su Slovenci pobijedili Ukrajinu. Foto: fiba.basketball

Pobjeda nakon osam uzastopnih poraza

Kvalifikacije za SP: Slovenija se pobjedom oprostila od plasmana u Kinu

Košarkaši Slovenije večeras su na svom parketu u ljubljanskoj dvorani Stožice okončali kvalifikacije za SP pobjedom protiv Ukrajine 85:84.

Aktualni europski prvaci su nakon osam uzastopnih poraza uspjeli doći do pobjede nakon velike drame. Činilo se da će Ukrajinci domaćem timu nanijeti i deveti vezani poraz jer su gosti nakon poluvremena vodili s 11 razlike.

Probudio se domaćin ipak u nastavku, počeo kontrolirati skok, a Ukrajinci nisu nastavili s visokim procentom šuta koji su imalu u prvom dijelu ove utakmice. Prava drama viđena je u posljednjim sekundama meča kada je Zoran Dragič pogodio prvu i jedinu trojku od 9 pokušaja na susretu ali je upravo ta trojka odvela utakmicu u produžetak u kojem su nakon velike borbe Slovenci došli do pobjede.

Domaći su burno proslavili pobjedu iako im nije značila baš ništa. Slovenci su imali pet dvoznamenkastih košarkaša a najviše je zabio Cedevitin Edo Murič koji je postigao 16 koševa. Span je postigao jedan poen manje, Kosi je dodao 12, Horvat 11 a Rebec 10 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bivši NBA košarkaš Viacheslav Kravtsov zabio je 16 koševa za Ukrajince, Pustozvonov je dodao 13 a Bobrov je utakmicu završio s 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi