Slovenija samo čudom može do Svjetskog prvenstva

Evropski prvaci u teškoj situaciji

Slovenija samo čudom može do Svjetskog prvenstva

Košarkaška reprezentacija Slovenije dovela se u vrlo nezgodnu situaciju za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Iako su Slovenci u kvalifikacije ušli kao evropski prvaci, njihovi rezultati nisu na tom nivou i sinoć je ovaj tim doživio novi poraz, ovoga puta od Turske u Ljubljani rezultatom 86:77.

Oslabljeni tim Slovenije bez Dragića i Dončića zauzima posljednje mjesto u grupi I sa omjerom 2-6 i izgubio je gotovo sve izglede za plasman na Mundobasket. Teoretske šanse ipak još postoje, ali čudo će biti potrebno Slovencima da naprave taj podvig.

Tursku je do pobjede predvodio Korkmaz sa 24 poena, dok je Wilbekin, nesuđeni bh. reprezentativac, imao 22. U Sloveniji je sa 24 poena i 12 skokova najbolji bio Randolph.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U istoj ovoj grupi, Crna Gora je rezultatom 90:84 bila bolja od Ukrajine uz 30 poena Ivanovića i 26 Dubljevića, te sada zauzima četvrto mjesto sa omjerom 4-4.

U grupi I vodi Španija (7-1), Turska je druga (6-2), Latvija treća (5-3), a zatim slijede Crna Gora i Ukrajina (4-4), te Slovenija (2-6). Plasman na Svjetsko prvenstvo će obezbijediti najbolje tri selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi