KŽK Čelik na krilima Selimović i Kovačević do velike pobjede protiv ŽKK Mladi Krajišnik
Zeničanke će i ove sezone biti jedna od ekipa koja će konkurisati za najviši plasman

Zeničanke nakon dva kola maksimalne

KŽK Čelik na krilima Selimović i Kovačević do velike pobjede protiv ŽKK Mladi Krajišnik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sinoć su nakon velike borbe slavili i u drugom kolu Premijer lige BiH, Zeničanke su u gostima slavile kod Mladog Krajišnika 60:65.

Banjalučanke bolje otvaraju utakmicu i ostvaruju visoko vodstvo od 15:2, ipak gostujuće košarkašice se bude, te do kraja prve dionice smanjuju na 21:16. Drugu dionicu izabranice Aide Kalušić odigrali su znatno bolje, te se na poluvrijeme otišlo pri neriješenom rezultatu 33:33.

U trećoj četvrtini ponovo izjednačena igra, ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo ponovo neriješeno 48:48. U posljednjih 10 minuta meča, Zeničanke pokazuju da su ipak bolja ekipa, te preko sjajnih Selimović i Kovačević, utakmicu rješava u svoju korist. Konačan rezultat na kraju bio je 60:65 (21:16), (12:17 (15:15), (12:17) za Čelik.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, nakon što je bila najbolja protiv Leotara, isto je nastavila i protiv Mladog Krajišnika, Ajla Selimović je postigla 24 poena i imala 17 skokova (double-double učinak s indeksom korisnosti 36). Nije zaostajala ni kapiten Nedžla Kovačević sa 24 poena i osam skokova i ova gostujuća pobjeda lijep je poklon Nedžli za rođendan.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Zeničanke su tako nakon dva kola s maksimalnim učinkom od dvije pobjede, te će u narednom kolu igrati gradski derbi protiv KK Jumper u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi