KŽK Čelik za narednu sezonu ima cilj ulazak u doigravanje za prvaka
Zeničanke će i naredne sezone igrati važnu ulogu kada je u pitanju ženska košarka u najvišem rangu takmičenja u BiH

Zeničanke u 1.kolu dočekuju Leotar 03

KŽK Čelik za narednu sezonu ima cilj ulazak u doigravanje za prvaka

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kada je u pitanju ženska košarka, jedna od najmlađih ekipa u prošloj, ali i novoj sezoni Premijer lige bit će ekipa Čelika iz Zenice. Predvođena s klupe bivšom reprezentativkom Aidom Kalušić, uz minimalna ulaganja u prošloj sezoni napravile su sjajan posao.

Zeničanke su zvanično prvenstvo okončale na trećoj poziciji s 15 pobjeda i četiri poraza, odmah iza ekipa Banovića i Orlova, dok su igrale i finale Kupa BiH, što je svakako sjajan rezultat.

Klub je ostao dosljedan forsiranju domaćeg kadra, odnosno igračica iz Zenice, tako će biti i naredne sezone u kojoj je cilj da ponovo budu u doigravanju za prvaka BiH.

"Mi smo prelazni period tokom ljeta proveli u trenažnom procesu s mlađim igračicama. Što se tiče novih imena, priključilo nam se par talentovanih košarkašica, i to: Almedina Ahmić, Ema Halimić, Sajra Čajić i Anida Čaušević. One nam kao i prethodne sezone čine 80% tima. Od seniorki su tu: Nedžla Kovačević i Sedina Halimić, nadamo se da će s nama biti i Anida Ćorović. Ove godine imamo slične ambicije kao i prošle, obzirom da će liga biti kvalitetnija ulaskom ekipe Feniksa iz Banja Luke koja se pojačala za dvije reprezentativke, Kapor i Džebo. Čekaju nas teške i naporne utakmice, no mi se nadamo da i ove sezone možemo osigurati mjesto među četiri najbolje ekipe u državi", kazala je Aida Kalušić trenerica KŽK Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U prvom kolu košarkaškog prvenstva BiH za žene, ekipa Čelika ugostit će sastav “Leotar 03”. Ova utakmica igra se u subotu 3. oktobra u Areni Husejin Smajlović u Zenici s početkom u 19 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi