ŽKK Čelik sa domaćim kadrom ostvario dobar rezultat
Zeničanke su imale uspješnu sezonu, a narednih godina očekuje se i dodatni iskorak

Zeničanke bila treće u ligi, te finaliste Kupa BiH

ŽKK Čelik sa domaćim kadrom ostvario dobar rezultat

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Odlukom KSBiH zbog pandemije koronavirusa završena su sva ligaška takmičenja, Igokea je osvojila naslov u muškoj, a Banovići u ženskoj konkurenciji.

Kada je u pitanju ženska košarka, jedna od najmlađih ekipa i ove sezone bila je ekipa Čelika iz Zenice. Predvođena s klupe bivšom reprezentativkom Aidom Kalušić, uz minimalna ulaganja u ovoj sezoni napravile su sjajan posao.

Zeničanke su zvanično prvenstvo okončale na trećoj poziciji s 15 pobjeda i četiri poraza, odmah iza ekipa Banovića i Orlova, koje su ove sezone ipak bili nešto bolje od ostalih timova u ligi.

Rekonstruirani Upravni odbor uz kvalitetan rad stručnog štaba, te veliku borbu igračica na terenu ponovo su višestruke prvakinje vratile u vrh bh.košarke. Zeničanke je u ovoj sezoni predvodila reprezentativka Anida Ćorović, tu je svakako i Nedžla Kovačević, koja je imala mnogo problema s povredama, te iskusna Nura Halimić. Ostale košarkašice poput Selimović, Mulić, Husejnović, Pašalić, Indžić su juniorke i kadetkinje, koje su u ovoj sezoni pokazale da se mogu nositi i sa starijim i iskusnijim igračicama.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Na čelu stručnog štaba je Aida Kalušić, a njen prvi pomoćnik i čovjek zadužen za fizičku spremu je Nedim Šišić. Kada je u pitanju ova sezona osim trećeg mjesta u prvenstvu, Zeničanke su igrale finale Kupa BiH, gdje su poražene od ekipe Banovića. Uz to osvojile su i Kup BIH sistem A, koji ih je ustvari i doveo u završnicu Kupa BiH.

Sigurno da se u narednim sezonama očekuje još bolji i stabilniji Čelik, koji će ostati vjeran politici forsiranja domaćeg kadra, odnosno igračica iz omladinskog pogona, te uz par iskusnijih igračica ponovo možda osvojiti i neki trofej, naravno i uz veću podršku lokalne zajednice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi