KŽK Čelik ostao bez trenera, Nedžad Mulić vodit će ekipu u narednom periodu
Pod vodstvom Almira Šišića ekipa Čelika je ostvarila četiri pobjede, što će joj na kraju vjerovatno biti dovoljno za opstanka u ligi što je i glavni cilj kluba u ovoj sezoni

Zeničanke u ovoj sezoni imaju cilj ostanak u ligi

KŽK Čelik ostao bez trenera, Nedžad Mulić vodit će ekipu u narednom periodu · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika, bivše višestruke prvakinje BiH, te Kupa BiH, ali i viceprvakinje Regionalne ženske lige ove sezone ponovo igraju najjači rang takmičenja u BiH.

Zbog nedostatka finansija, Zeničanke su prošlu sezonu igrale u nižem rangu, gdje su bile uvjerljivo prve, te su izborile ulazak u najviši rang. Ove sezone po vodstvom trenera Almira Šišića s jednom veoma mladom ekipom u 10 utakmica trenutno su na omjeru od četiri pobjede i šest poraza.

Jedini cilj kluba u ovoj sezoni je opstanak u ligi, a to će se vjerovatno i ostvariti. Nakon posljednje utakmice u Sarajevu protiv ekipe Play Off-a, Zeničanke su ostale i bez prvog trenera. Almir Šišić je ranije najavio rukovodstvu kluba da odlazi u SAD, gdje će u narednom periodu raditi i živjeti.

Klub je spremno dočekao ovu odluku, a u narednom periodu s ekipom će raditi Nedžad Mulić. Ovaj bivši košarkaš Čelika i trener mlađih uzrasta u nekoliko zeničkih klubova vodit će ekipu u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U narednom 11. kolu KŽK Čelik je slobodan, dok će kolo nakon toga u goste ekipi Brčanke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi