KŽK Čelik u Sarajevo ne ide s bijelom zastavom
Zeničanke sa mladom ekipom ove sezone postižu bolje rezultate nego što su i očekivale

Sudar bivših prvaka u 11.kolu Premijer lige

KŽK Čelik u Sarajevo ne ide s bijelom zastavom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u novu sezonu ušle su s veoma mladom ekipom i osnovni cilj kluba jeste opstanak u ligi.

Nakon 10. kola Zeničanke zauzimaju sedmu poziciju s omjerom od četiri pobjede i pet poraza, što je više nego zadovoljavajuće. Izabranice Almira Šišića sigurno neće imati problema da izbore opstanak u ligi, a eventualni plasman u sredinu tabele bio bi veliki uspjeh.

U nastavku lige već sutra 7. februara Zeničanke očekuje gostovanje u Sarajevu kod Play offa. Nekada su dueli ove dvije ekipe nosili epitet derbija i bili su neizvjesni do samog kraja susreta, a tako se očekuje i sutra.

Trener KŽK Čelik Almir Šišić vjeruje da njegove igračice sutra mogu odigrati dobru utakmicu i pokušati iznenaditi domaćina

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

“Uspjeli smo upisati dvije veoma važne pobjede. Odigrat ćemo utakmicu onako kako najbolje budemo mogli. Imali smo problema s trenažnim procesom, ali stvari lagano dolaze na svoje. Ishod utakmice u Sarajevu će biti neizvjestan do samog kraja. Nadam se dobroj igri, a ako nam se pruži prilika za pobjedu sigurno ćemo je iskoristiti”, kazao je Šišić.

Ekipa Play offa ima samo bod više od Zeničanki, ali i prednost domaćeg terena u sutrašnjoj utakmici. Prva utakmica 11. kola košarkaškog prvenstva BiH za žene Play off – Čelik igra se sutra od 19 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi