Dok im brat briljira na parketu, stariji Jokići su opet uspjeli napraviti skandal

Detalj sa meča Lakersa i Nuggetsa

Dok im brat briljira na parketu, stariji Jokići su opet uspjeli napraviti skandal

A. Čaušević

Skandal na tribinama Staples centra napravili su starija braća Nikole Jokića, Strahinja i Nemanja tokom treće utakmice play-off serije između LA Lakersa i Denver Nuggetsa.

Nuggetsi su u trećoj utakmici pobijedili 119:108 te sada imaju 3:0 u seriji i na pobjedu su od plasmana u feliko finale. Nikola Jokić nije bio najbolji pojedinac, ali je svejedno bio sjajan.

Jokić nije uspio doći do novog triple-doublea. Meč je okončao sa 24 poena, osam asistencija i šest skokova. Tome su sigurno kumovali i problemi sa ličnim greškama.

Sjajni centar je već u trećoj četvrtini imačo četiri prekršaja. Nakon četvrog faula uslijedila je burna reakcija njegove braće, Nemanje i Strahinje.

Jokićeva starija braća su meč pratili sa tribina, a nakon četvrtog faula za košarkaša Nuggetsa uslijedila je burna reakcija.

Oglasi

Obojica su skočila sa svog mjesta, počeli da protestvuju, a nije moglo proći i bez psovki tipičnih za Balkance.

Nakon utakmice bili su među prvim koji su utrčali u teren te čestitali svom bratu na novoj pobjedi. U njihovom društvu bila je i Nikolina supruga, Natalija.

Inače, tokom utakmice kada se rezultat lomio, Jokić je na neki način imao ulogu trenrea što je potvrdio i Michael Malone na pressici poslije meča.

"Nikola i Jamal Murrajy su htjeli odigrati akciju dva na dva, što sam ja podržao. Bila je to Nikolina akcija, na klupi je rekao da to želi odraditi s Jamalom. Trener Jokić je odradio odličan posao u ovoj utakmici", izjavio je Malone nakon slavlja Nuggetsa, u kojem je Murray imao 37 poena, šest asistencija i sedam skokova, a Jokić 24 poena, osam asistencija i šest skokova.

Ubrzo je uslijedila i reakcija Jokića kojom je nasmijao sve novinare: "Ne želim biti trener. To je najgori posao na svijetu."

Gledajući u prošlost timovi koji su imali 3:0 u seriji su u svih 149 puta prošli dalje, tako da Lakersima ostaju samo teoretske šanse da mogu do finala Zapada.

Top Komentari

user1676286668
Sta možeš očekivati drugo od drvosječe koji ode u velegrad...možeš ti iz sela druže ali selo iz tebe nikad.
1 0
zfc
Srpski Bešići.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi