Košarkaš Lakersa nazvao selam Gobertu, pričao o ramazanu, pa poručio: "Slava pripada Allahu"

Objašnjavao komentatorima da ne smije piti čak ni vodu dok posti

Košarkaš Lakersa nazvao selam Gobertu, pričao o ramazanu, pa poručio: "Slava pripada Allahu"

Endin Čaušević

Los Angeles Lakersi igrali su u nedjelju na svom parketu protiv Minnesote Timberwolvesa i poraženi su sa 127:117, a u centru pažnje našao se Taurean Prince koji je prije nekoliko godina prešao na islam, te je odlučio da posti mjesec ramazan i o tome je pričao nakon što je meč završen.

Lakersi nisu uspjeli da nastave pobjedonosni niz od četiri uzastopne pobjede jer je Minnesota slavila u Los Angelesu i pokazala da ove sezone igra u odličnoj formi.

Timberwolvesi su i dalje prvi na tabeli Zapadne konferencije iako imaju izjednačen omjer kao i Denver Nuggetsi. Svoju snagu Minnesota je pokazala protiv Lakersa koji nisu uspjeli da pariraju u ovom meču.

U centru pažnje nakon utakmice našao se igrač Lakersa, Taurean Prince, zbog toga što je iskoristio priliku da priča o islamu i ramazanu kojeg je uspio da isposti i pored zgusnutog rasporeda utakmica u NBA ligi.

Prince se prvo našao u centru pažnje tokom meča jer je bio ozvučen, te je imao zanimljiv razgovor s Rudyjem Gobertom.

Oglasi

Francuskom reprezentativcu prvo je nazvao selam i čestitao mu na prinovi koju je nedavno dobio, a Gobert je potom pitao Princea kako se nosi s ramazanom i da li posti.

"Da, gospodine. Skoro je završen. U utorak se završava ramazan", rekao je Prince centru Minnesote.

Nakon utakmice dao je izjavu i za ESPN, a komentatore je zanimalo da li smije piti barem vodu dok posti znajući koliko je teško igrati mečeve i postiti tokom ramazana.

"Svaka utakmica je drugačija. Danas je baš drugačije jer je utakmica počela u 12:30 sati, svi znaju da postim tokom ramazana i da ne mogu jesti i piti dok traje post. Ovo je nešto novo za mene i prvi put da igram meč dok postim, ali je bilo jako dobro iskustvo", rekao je Prince, a potom objasnio komentatorima da ne smije piti čak ni vodu.

Oglasi

"Ništa se ne smije piti ni jesti od zore do sumraka. Voda? Ni voda, apsolutno ništa. Operem zube ujutro i to je to. Sva slava pripada Allahu".

@zakkir_nurmagedov

All praise be to ALLAH ❤️❤️❤️👆👆👆

♬ Into Your Arm Slow - It's DDJ

Košarkaš Lakersa našao se u centru pažnje i početkom ramazana kada je kratko napustio parket tokom meča kako bi iftario. I njegova supruga je bila u dvorani i također postila, te je snimila kako Prince odlazi u svlačionicu kada je nastupio iftar.

To je iznenadilo poprilično javnost u Americi jer mnogi nisu uopšte znali da je Prince musliman i da je odlučio da prihvati islam.

Inače, ovaj 30-godišnji košarkaš u NBA je stigao 2016. godine kada ga je na draftu izabrao tim Atlente Hawksa, a igrao je još za Brooklyn Netse, Cleveland Cavalierse i Minnesotu Timberwolvese. U Lakerse je stigao prošle godine.

Top Komentari

mirza24
Svaka cast respekt brate
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi