James namjerno žestoko udario košarkaša Detroita i odmah isključen

Lakersi nakon preokreta slavili

James namjerno žestoko udario košarkaša Detroita i odmah isključen

E. Čaušević

Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su sinoć u gostima Detroit Pistonse sa 121:116.

Lakersi su u dosta zanimljivoj utakmici uspjeli da dođu do pobjede iako su Pistonsi pred početak posljednje četvrtine imali dvocifrenu prednost.

Gosti su bolje otvorili meč i prvu dionicu dobili su sa 30:26, ali je Detroit u drugoj četvrtini zaigrao dosta bolje. Domaći su preokrenuli rezultat, te se na pauzu otišlo kod rezultata 68:61 za Detroit.

Detroit je bio fantastičan i u trećoj četvrtini i povećao je svoju prednost na 15 poena, te se činilo da je u ovoj utakmici sve riješeno.

Međutim, Lakersi su u posljednjoj dionici bili fantastični. Gosti su briljirali na parketu i četvrtu četvrtinu dobili su sa 37:17, te su na kraju upisali pobjedu rezultatom 121:116.

Lakerse je do pobjede vodio Anthony Davis sa 30 poena, deset skokova i šest asistencija, dok je Russell Westbrook dodao 26 poena, deset asistencija i devet skokova.

Oglasi

U ekipi Detroita istakao se Grant koji je bio najefikasniji na utakmici sa 36 poena, te je uz to još upisao četiri skoka i tri asistencije.

Ipak, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se na početku drugog poluvremena kada su u duelu bili LeBron James i Isaiah Stewart. U jednom duelu James je laktom u lice žestoko udario Stewarta zbog čega je nastao haos na parketu.

Došlo je do velike gužve i naguravanja, a sudije su jedva uspjele da smire situaciju. Nakon toga odlučeno je da James dobije direktno isključenje zbog svog prekršaja.

James je do tog trenutka upisao deset poena, ali na sreću Lakersi su uspjeli da se vrate u meč i na kraju dođu do pobjede.

Oglasi

Svi očekuju da James bude kažnjen

Američki mediji pišu da Jamesa sigurno očekuje kazna zbog bezobraznog poteza i namjernog udaranja košarkaša Detroita.

James bi trebao biti suspendovan na nekoliko utakmica, a pored toga očekuje se da će dobiti i novčanu kaznu.

Što se tiče Stewarta očekuje se da će i košarkaš Detroita biti kažnjen jer je izazvao haos na terenu zbog kojeg je skoro došlo do tuče između košarkaša ove dvije ekipe.

Nedavno je sličnu stvar napravio Nikola Jokić koji je namjerno udario Markieffa Morrisa i suspendovan je na jednu utakmicu. No, američki mediji pišu da bi James morao dobiti veću kaznu od toga.

Iz Detroita su nakon utakmice izjavili da Stewart ne bi smio biti kažnjen jer je James taj koji je izazvao cijeli haos.

Top Komentari

Ajax11
Šteta što ga ovaj nije stigao - James se usrao
13 0
user1582456981
Steta sto nsiuu pustili malca da razbije zubee hinji...
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi