Liga 12 starta sa ili bez Igokee
Nevjerovatan cirkus gledamo uoči nove sezone. Iz RS ignorišu KS BiH, te stvaraju dodatne probleme. Ipak, plan im nije uspio.

Utamice prvog kola u nedjelju

Liga 12 starta sa ili bez Igokee

S. Mlaćo

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine nakon odgode proteklog vikenda starta u nedjelju.

Iako su se pojavile informacije da članovi IO KSBiH iz RS svim silama pokušavaju da izdejstvovati da se Igokea priključi tek u Ligi 6, te da njihovo mjesto u Ligi 12 zauzme trebinjski Leotar, od toga kako SportSport.ba nezvanično saznaje neće biti ništa.

Liga 12 zvanično starta u nedjelju prema već utvrđenom rasporedu, sa ili bez Igokee. Ukoliko se klub iz Laktaša ne pojavi na utakmici prvog kola u Mostaru, snosit će posljedice shodno pravilniku Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u prvom kolu nove sezone sastaju se:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda – Bosna Royal
Student – Igokea
Bratunac – Kakanj
Široki – Vogošća
Mladost – Zrinjski
Spars – Gradina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi