Vitez poražen u Mostaru
Favorizirani Vitez poražen je u Mostaru od mladih košarkaša HKK Zrinjskog.

Utakmica između Posušja i Ljubuškog odgođena je za srijedu

Vitez poražen u Mostaru

Odigrane su i tri utakmice nepotpunog petog kola košarkaške lige Herceg Bosne, budući da je utakmica košarkaša Posušja i Ljubuškog odgođena za srijedu.

Zrinjski II –  Vitez  83 : 67

Nedjeljnom matinejom u dvorani na Bijelom brijegu počelo je peto kolo. Zrinjski je tražio svoju prvu pobjedu u prvenstvu a gosti iz Viteza treću pobjedu u nizu. Gosti su bolje ušli u utakmicu i prvu četvrtinu predvođeni Križanovićem koji je ubacio 11 poena riješili u svoju korist 20 – 16 . Mostarci se u drugoj četvrtini bude i serijom 12-2 pred kraj poluvremena odlaze na +6. U nastavku Zrinjski preuzima potpunu kontrolu nad susretom pa već u 26. minuti imaju visokih +22 i gostima ne dozvoljavaju do kraja da se spuste ispod 10 razlike te susret mirno privode kraju.

U redovima domaće ekipe prednjačili su Pajić sa 22 poena i 13 skokova i Obradović sa 19 poena. 6 skokova i 6 asistencija dok je kod gostiju bivši igrač Zrinjskog Hrvoje Oroz ubacio 24 poena a Križanović dodao 22 uz 9 skokova i 5 asistencija.

Čapljina – Široki II  92 - 90

Do treće pobjede u sezoni došli su košarkaši Čapljine nakon što su savladali na domaćem terenu drugu ekipu Širokog. Domaći košarkaši su kontrolirali rezultat tijekom 39 minuta a onda Široki u zadnjoj minuti postiže osam brzih poena i prilazi na pola koša 6 sekundi do kraja utakmice. Ipak Radak pogotkom sa linije slobodnih bacanja ovjerava teško izborenu pobjedu. Milan Lužajić je sa 31 poenom predvodio Čapljinu, Denis Milinović je dodao 27 uz 14 skokova a Radak 21 poen i 11 skokova. Kod mladih Širokobriježana su se istaknuli prvotimac Mate Šušak sa 35 poena i Marko Bošnjak sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Busovača – Grude  80 - 84

Važnu pobjedu u borbi za vrh su ostvarili košarkaši Gruda na vrućem terenu u Busovači. Gosti su pitanje pobjednika riješili sredinom zadnje četvrtine kada Marko i Nikola Andrijanić postižu tri vezane trojke i gase sve nade domaćoj ekipi. Utakmica je protekla u znaku dvojice igrača, Gudelja iz Busovače koji je ubacio 35 poena i Leke iz Gruda koji je ubacio 25 uz 6 trojki.Vrijedi istaknuti podatak da su gosti ubacili 19 trojki što je zaista rijetko viđeno postignuće na bh. terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi