Maestralna Rađenović odvela Mladi Krajišnik do pobjede u Mejdanu
Maestralna je u ovom susretu bila jednostavno nezaustavljiva za odbranu Jedinstva

Tim iz Banja Luke upisao novu pobjedu

Maestralna Rađenović odvela Mladi Krajišnik do pobjede u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U zaostaloj utakmici 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice svoj susret su odigrale košarkašice Jedinstva Dženex i Mladog Krajišnika. Na kraju i više nego ubjedljive bile su gošće iz Banja Luke i slavile rezultatom 77:60. 

Od prvog momenta ekipa Mladog Krajišnika nametnula je svoj tempo igre te nakon prvog perioda imala prednost od 24:19. I u drugom periodu izabranice Drage Karalića igraju odličnu košarku pa i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 22:17. Na veliki odmor gošće iz Banja Luke odlaze sa prednošću od 46:36.

U nastavku susreta Mladi Krajišnik rutinski održava prednost i na kraju slavi i više nego zasluženu pobjedu rezultatom 77:60.

Najefikasnija u pobjedničkom sastavu bila je sjajna Milena Rađenović koja je postigla 30 poena a tome dodala sedam skokova  Sjajno ju je pratila Anđela Šipka sa 16 poena i 16 skokova, dok je Sanja Radulović odigrala odličnu utakmicu sa sedam poena 10 skokova i sedam asistencija.

Domaće u ovom susretu predvodila je Naida Ruščuklić sa 22 poena dok je Elma Feukić postigla 11.

Jedinstvo - Mladi Krajišnik 60:77

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Feukić 11, Ruščuklić 22, Grebović 2, Dedić 3, Nurkić 5, Jurčenko 7, Šačirović, Dedić L, Kamerić 4, Brčina, Razić 6, Salihović. Trener Mirza Oštraković

Mladi Krajišnik: Radulović 7, Rađenović 30, Šipka 16, Tadić 2, Simić 8, Runić 2, Stanojević 4, Borojeviž, Sirovina 8, Čurguz, Tasovac. Trener: Drago Karalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi