Marjanović morao saginjati da se unese u lice kineskom sudiji

Prethodno ga je ovaj iznervirao

Marjanović morao saginjati da se unese u lice kineskom sudiji

S. Grebović

Košarkaška reprezentacija Srbije je slavila u posljednjoj pripremnoj utakmici pred start Svjetskog prvenstva koje se održava u Kini.

Izabranici Alekandra Đorđevića nastupili su u izmješanom sastavu bez nekoliko važnih igrača kao što su Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Vladimir Lučić, ali su uprkos tome uspjeli da slave protiv Francuza.

Bilo je 61:56 za naše istočne komšije koje su u pripremnom periodu slavile deset puta na isto toliko odigranih mečeva što je za svaki respekt.

Ipak na poluvremenu današnje utakmce osjetilo se neigranje dvojice ponajboljih igrača što su Francuzi isoristili i na poluvrijeme otišli sa prednošću 32:25, ali to je bilo sve od njih.

Rezultat je u mnogome dirigovan i od strane nesigurnih kineskih sudija koje su imale par diskutabilnih odluča što je znalo naljutiti pojedine igrače reprezentacije Srbije, pa tako i Bobana Marjanovića.

Ovaj 222 cm visoki centar Dallasa se nakon jedne sudijske odluke ni manje ni više nego 'unio u facu' sudiji. Istina, za to je bilo potrebno da se poprilično sagne, nakon čega mu je kineski arbitar dodijelio tehničku.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Reprezentacija Srbije učešće na Svjetskom prvenstvu otvara susretom sa Angolom koji je na rasporedu u subotu od 9:30, što će ujedno biti i preliminarna utakmica smotre najboljih selekcija svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi