Budućnost dovela NBA igrača

Pojačanje na playu

Budućnost dovela NBA igrača

Midhat Šljivak

KK Budućnost iz Podgorice poprilično je promijenio roster za novu sezonu, a danas je potvrđen angažman i sedmog pojačanja. To je američki playmaker McKinley Wright IV koji dolazi iz Dallas Mavericksa.

Budućnost iz Podgorice u novu ABA sezonu ulazi s poprilično izmijenjemim rosterom. Do danas je stiglo šest novih igrača, a sedmi je predstavljen jutros.

Novi igrač šampiona Crne Gore je američki playmaker McKinley Wright IV. Radi se o 24-godišnjaku koji je protekle sezone igrao za Dallas Maverickse.

Wright IV je odigrao 27 utakmica u dresu Mavsa. Bio je u rotaciji s Lukom Dončićem i Kyriejem Irvingom, pa je dobijao 12.5 minuta po meču. Bilježio je 4.2 poena, 2.2 asistencije i 1.7 skokova.

Novi razigravač tima iz Podgorice studirao je na univerzitetu Colorado. Tamo je igrao sjajno, ali nije izabran na draftu 2021. godine.

Oglasi

Ipak, uspio se izboriti za ugovor u rodno Minnesoti. Postao je član Timberwolvesa, ali je uglavnom nastupao u G ligi za Iowa Wolvese.

Protekle sezone također je igrao u G ligi. Tamo je imao 19 poena u prosjeku za Texas Legendse, a imao je potom i finu priliku u NBA ligi, te je poprilično dobro koristio minute.

Pored dobrog napadačkog učinka ovaj 180 centimetara visoki košarkaš je prava dosada u odbrani.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Interesantno je svakako da je Wright IV ukupno peti Amerikanac koji je pojačao Budućnost ovog ljeta. Prethodno su potpisali JaCorey Williams, Marvin Jones, Fletcher Magee, te Allerik Freeman.

Također, ekipu su pojačali Andrija Grbović i Andrija Slavković.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Spavate li mirno, Partizane i Zvezdo!?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi