Iza Mirze i Benjamina Teletovića nezaboravna noć

Sjajan učinak

Iza Mirze i Benjamina Teletovića nezaboravna noć

A. Čaušević

Nisu baš česte pojave da u nekom sportu otac i sin budu dio istog tima. To je, ipak, slučaj sa Turbinom iz Jablanice.

Turbina se ove sezone takmiči u A1 ligi, a za tim iz Jablanice nastupaju proslavljeni Mirza Teletović i njegov sin Benjamin.

Teletovići su obilježili subotnji meč protiv Bošnjaka, a kombinovano su postili 49 poena u ubjedljivom trijumfu Jablanice 126:77.

Teletović stariji je postigao 38 poena, ali je njegov sin bio taj koji je pokupio slavu obzirom na impresivan učinak.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Ovaj 13-godišnjak je na terenu proveo devet minuta, a za to vrijeme je uspio postići 11 poena, od kojih su bile tri trojke.

Što se tiče same utakmice neizvjesno je samo u prvoj dionici, dok je Jablanica sve riješila u drugoj četvrtini te je na odmor otišla sa +23. Nastavak je bio rutinsko odrađivanje posla.

Top Komentari

Realist
Hahahahahaj a sranja ovog. Prvo ovaj je predsjednik saveza, a drugo, ovaj mu je sin od 13 godina
2 8
K79
cirkus odnosno sav jad i cemer bih kosarke, kad djete od 13 godina bude medju najboljim na terenu u oficijalnom rangu takmičenja
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi