Košarkaško čudo od 12 godina: Mohamed Dabone za 12 minuta izveo spektakl, skauti ne mogu da vjeruju
Nevjerovatan učinak klinca iz Barcelone

Nevjerovatne brojke ovog dječaka iz Burkine Faso

Košarkaško čudo od 12 godina: Mohamed Dabone za 12 minuta izveo spektakl, skauti ne mogu da vjeruju

Midhat Šljivak

Mladi tim Barcelone do 18 godina pobjedom je započeo završni turnir Eurolige. Katalonci su laganu savladali berlinsku Albu 118:46, a svijet je zadivio 12-godišnji 208 centimetara visoki Mohamed Dabone.

Mohamed Dabone dečko je o kome bismo mogli mnogo toga čuti u budućnosti. Ovaj 12-godišnjak koji nastupa za Barcelonu doslovno je pokidao konkurenciju na meču završnog turnira Eurolige protiv Albe iz Berlina.

Iako je od svih učesnika mlađi pet-šest godina, 12-godišnje čudo od djeteta dominira pod obručima. Visok je 208 centimetara i već protiv Albe je zadivio sve skaute koji su došli pogledati meč.

Dabone je u pobjedi svog tima 118:46 na parketu proveo nešto više od 12 minuta i u tom periodu je napravio zaista nevjerovatne stvari. Ubacio je 21 poen i uhvatio je šest skokova.

Za njega protivnik rješenja nije imao. Promašio je mladi košarkaš samo tri šuta, ali njegova izvedba je mnoge ostavila bez daha.

Skauti su naravno ostali bez riječi. Ovaj dečko je zaista nešto posebno i vidjet ćemo kako će se razvijati u narednim godinama jer je zaista nevjerovatno da s 12 godina ovako razbija stariju konkurenciju.

Oglasi

Mohamed je rođen 2011. godine u Burkini Faso. Barcelona ga je pronašla i dovela u svoje redove i očigledno nije pogriješila.

Ne pamti se ovakva dominacija jednog dječaka. Njegove fizičke mogućnosti su nerealne za jednog 12-godišnjaka, no definitivno će ovaj mladi dečko imati šansu da postane istinska zvijezda.

Za sada ovaj dječak izgleda nezaustavljivo. Ne nazire se neko ko bi ga mogao zaustaviti, a meč protiv Albe je dokaz šta sve može učiniti.

Oglasi

NBA skauti već imaju njegovo ime u notesu. Ipak, on će u najjaču ligu svijeta moći tek za nekoliko godina i do tada se dosta toga može promijeniti.

Dosta je primjera mladih igrača koji su dominirali u mlađima kategorijama, a potom nestajali sa scene. Nadamo se svakako da Mohamed nije jedan od njih i da će i u seniorskoj karijeri dostići puni potencijal.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pogledajte zaista spektakularnu predstavu 12-godišnjaka u dresu Barcelone. Ovo je čudesno i ne viđa se svaki dan.

Ako nastavi s ovakvim igrama Dabone bi mogao postati najmlađi profesionalac u historiji. Definitivno dječak ima ogroman talenat, žestoko radi da bi bio što bolji i ovakva dominacija je nezapamćena.

Top Komentari

user1676631476
Mali je tek 6. razred a tako zakucava. Nevjerovatno :):):)
0 0
E.Car
Prije bih rekao da mu je 21 godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi