I sreća napustila Igokeu: Mornar sa zvukom sirene stigao do trijumfa
FOTO: ABA liga

ABA liga, 23. kolo

I sreća napustila Igokeu: Mornar sa zvukom sirene stigao do trijumfa

H. Zilić

U 23. kolu ABA lige zanimljiv duel odigrali su u Baru ekipa Mornara i bh. predstavnik Igokea, a nakon dosta borbe na kraju je trijumfovala ekipa Mornara rezultatom 86:84, a Igokea je tako upisala peti vezani poraz u ABA ligi.

Mornar malo bolje otvara susret. Bili su domaćini u vodstvu, nije to bilo velika razlika, ali čuvali su je do poluvremena.

Prvu četvrtinu Mornar je dobio 20:17, drugu četvrtinu rezultatom 19:17, tako da su na poluvremenu imali +5 (39:34).

Treći period je potpuno pripao Igokei rezultatom 18:28 i Igosi su preokrenuli susret u svoju korist u tim trenucima.

Ipak, Mornar serijom 13:3 na početku posljednje četvrtine vraća vodstvo u svoju korist, no dvije minute prije kraja novi egal, Igokea stiže do izjednačenje, na semaforu je pisalo 77:77.

Ušli smo u dramatičan finiš u kojem se bolje snašla ekipa Mornara koja je slavila 86:84 poenima Lukovića u posljednjoj sekundi utakmica.

Oglasi

U redovima igokee Marić je ubacio 18 poena, dok je Jošilo imao double-double učinak od 15 poena i 13 skokoca.

Kod Mornara Weathers je ubacio 20 poena uz pet skokova, Luković je dodao 15, a Gavrilović 13 poena.

Veoma bitna pobjeda za Mornar u borbi za opstanak, to im je peri trijumf u sezoni na omjeru su 5-18, dok je Igokea sedmoplasirana sa 11-12 i doveli su u pitanje svoj plasman u play-off, od čiste pozicije u TOP 8 do velike drame u posljednja tri kola regulanog dijela ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 23. kolo:

Mornar - Igokea 86:84

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi