Mozzart uz košarkašice iz Teslića

Nova oprema za talentovane sportistkinje

Mozzart uz košarkašice iz Teslića

Sponzorski tekst

Ženski košarkaški klub VBS Teslić osnovan je, kao poseban sportski kolektiv, prošle godine. Njihove ženske selekcije ranije su trenirale i takmičile se pri mješovitom muško-ženskom sastavu. Prve medalje na republičkom nivou su im stigle u sezoni 2015/16, pa su nastavile da ređaju uspjehe. Zato su odlučili da formiraju ženski klub koji talentovanim košarkašicama pruža još bolje uslove za rad i napredak. S tim ciljem podršku im je pružila i kompanija Mozzart.  

Donacija kompanije Mozzart, koja se ogleda u dvije garniture takmičarskih dresova, za nas predstavlja vrijedan poklon i podstrijek u daljem radu jer osjećamo da smo prepoznati i da vrijedimo- poručuje Vanja Subašić, predsjednik kluba i trener.

Opis nije dostupan.

Ženski sastav sada broji između 70 i 80 članica koje su raspoređene u tri takmičarske selekcije- mlađe pionirke, pionirke i seniorke, kao i dvije netakmičarske selekcije: mini basket i bejbi basket.

Opis nije dostupan.

Mlađe pionirke se takmiče na Prvenstvu Republike Srpske i ove godine su zauzele prvo mjesto, odnosno postale šampionke Srpske i okitile se zlatnom medaljom. Pionirke su dogurale do finalnog turnira, među četiri najbolje ekipe koji se igra za šampiona Republike, ali nažalost nisu uzele medalju. Seniorke su nastupale u Prvoj ligi Republike Srpske i Kupu RS. Kroz ligu su djevojke pokazale izuzetnu želju i borbenost, pa su zasluženo igrale finalnu seriju za osvajanje Prve lige. Međutim, poražene su u finalu, pa su uzele srebrnu medalju i postale vicešampionke Srpske. Ujedno, to su najveći uspjesi kluba, pored većeg broja bronzanih i srebrnih medalja koje su uzeli u omladinskim ligama.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Najuspješnije košarkašice iz Teslića su Maja Đurić koja uporedo igra i za ŽKK Orlovi iz Banjaluke. Ranije je za taj klub nastupala i njihova Vanja Božić koja je zaigrala u juniorskoj reprezentaciji BiH. Iz ovog kluba u ŽKK Mladi Krajišnik Banjaluka prošle godine prešla je Jovana Lukić, djevojka koja je trenutno na pripremama sa kadetskom reprezentacijom BiH. Pored njih, tu su i odlične seniorke- Nina Kamenčić, Nikolina Kovačević, Anamarija Jorgić i mnoge druge mlađe djevojke koje tek čeka uspjeh i dokazivanje.

Opis nije dostupan.

Planovi ŽKK VBS su da polako razvijaju žensku košarku u Tesliću i da uključe što veći broj djevojčica u sportske aktivnosti. Ambicije su im visoke, pa se trude da u skorijoj budućnosti pronađu generalnog sponzora i tako stvore uslove da igraju Premijer ligu BiH jer kvalitetom rada to sigurno zaslužuju.

Opis nije dostupan.

Podršku u radu klubu pružaju lokalni privrednici, roditelji njihovih članica, a od ove godine Opština Teslić sufinansira njihov projekat razvoja ženskog sporta. Cilj im je da dobiju što veću podršku na polju promocije zdravih životnih vrijednosti kroz sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi