Dominikanski tornado kreirao senzaciju na Mundobasketu!
FOTO: FIBA

Favorit na koljenima

Dominikanski tornado kreirao senzaciju na Mundobasketu!

Haris Zilić

Vidjeli smo prvo iznenađenje na Mundobasketu i to u drugom kolu grupe A. Dominikanska Republika je savladala favorizovanu Italiju rezultatom 87:82 i osigurala plasman u drugi krug. Italija će u trećem kolu protiv Filipina igrati za plasman u drugi krug kako stvari sada stoje.

Duel u Manili ponudio je zanimljivu košarku i izjednačeno prvo poluvrijeme.

Prvu četvrtinu Italija je dobila 19:13, Dominkanska Republika uzvraća u drugoj sa 25:20, tako da je na poluvremenu rezultat glasio 39:38 za Italiju.

U trećoj četvrtini Italijani kao da su nestali sa terena.

Dominkanska Republika je na startu drugog poluvremena igrala kao u transu, treći period su dobili sa 31:17 i sa velikih +13 ušli u posljednji period.

U posljednjoj četvrtini igra koš za koš koja je odgovarala Dominikanskoj Republici, ipak Italijani su u završnici sa -13 došli do -5, ali nisu imali snage ni vremena za veliki preokret.

Oglasi

Dominikance su do trijumfa predvodili sjajni Andreas Feliz sa 24 poena i pet skokova i Karl Anthony Towns NBA zvijezda iz Minnesote sa 24 poena i 11 skokova.

U italijanskim redovima Simone Fontecchio se opet izdvojio sa 13 poena, tri skoka i dvije asistencije, a Marco Spissu je ubacio 17 poena.

Dominikanska Republika je sada na omjeru 2-0, Italija ima 1-1.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U drugom meču drugog kola grupe A, danas igraju Filipini i Angola. Ako Filipini dobiju u trećem kolu direktan duel Italije i FIlipina za drugi krug.

U slučaju da Angola dobije Flipine, onda nas čeka prava drama u posljednjem kolu. Grupa A je iznenada dobila dramatičnu završnicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi