Crna Gora otvorila vrata drugog kruga, drama u duelu Njemačke i Australije
FIBA: FOTO

Mundobasket 2023

Crna Gora otvorila vrata drugog kruga, drama u duelu Njemačke i Australije

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Crne Gore stigla je do drugog trijumfa u grupi D na Mundobasketu. Crnogorci u savladali Egipat rezultatom 89:74 i tako nakon dva kola imaju dvije pobjede, a ako Litvanija dobije Meksiko što je za očekivati, Crnogorci bi osigurali kolo prije kraja drugi krug i u posljednjem kolu protiv Litvanije bi igrali za prvo mjesto u grupi.

Susret protiv Egipta prošao je u rutinskom odrađivanju posla za Crnogorce koji su od početka utakmica lagano podizali razliku.

Kvalitet između ove dvije selekcije bio je vidljiv na parketu, a prvu četvrtinu Crna Gora je dobila rezultatom 27:17.

U drugoj četvrtini slična igra na terenu, a Crnogorci na odmor odlaze sa +14 (51:37).

Egal smo vidjeli u trećoj četvrtini koja je završena 19:19. Egipćani su se borili koliko su mogli, ali Đetići su rutinski čuvali prednost.

Slična slika i u posljednjem periodu, koš za koš, do konačnih 89:74.

Crnu Goru je predvodio Nikola Vučević sa 16 poena i sedam skokova, dobar je bio i Nikola Ivanović sa 15 poena. Kod Egipta raspucan je bio Ehab Amin sa 26 poena, tri skoka i dvije asistencije.

U grupi E u dramatičnom susretu Njemačka je savladala Australiju rezultatom 85:82.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Fenmenalnu partiju kod Njemačke pružio je Denis Schroder sa 30 poena i osam asistencija, Maodo Lo je dodao 20 poena.

U Australiji Patty Mills je ubacio 21 poen, dodao pet skokova i šest asistencija, Josh Giddey je susret završio sa 17 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi