Slovenija slavi, velika drama u grupi gdje je Srbija
FOTO: FIBA

Mundobasket

Slovenija slavi, velika drama u grupi gdje je Srbija

Haris Zilić

Zakuhava se na Mundobasketu gdje je počeo drugi krug, a u grupi K stvari su jasne prije posljednjeg kola. Slovenija je u derbiju pomenute grupe K savladala Australiju rezultatom 91-80.

Ovo znači da Njemačka i Australija kolo prije kraja imaju 4-0, Australija i Gruzija su na 2-2, dakle Njemačka i Slovenija idu u nokaut fazu, a njihov duel u posljednjem kolu dat će odgovor koja reprezentacija će sa prve pozicije u četvrtinu finala.

Slovence je do trijumfa predvodio Luka Dončić sa 20 poena, sedam skokova i šest asistencija, odličan je bio i Tobey sa double-double učinkom od 18 poena i 12 skokova.

Kod Australije prvo ime je bio Giddey sa 25 poena, osam skokova i četiri asistencije.

U grupi I je dosta komplikovanija situacija nakon duela Domininkanske Republike i Portorika, a pogotovo nakon pobjede Italije protiv Sbrije.

Oglasi

Portoriko je danas savladao Dominikansku Republiku rezultatom 102:97 na krliima fenomenalnog Tremonta Watersa koji je ubacio 37 poena i dodao 11 asistencija.

Kod Dominikanaca Towns je imao također burtalnu partiju sa 39 poena i deset skokova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Na tabeli grupe I kolo prije kraja sve selekcije imaju omjer 3-1.

Dakle u posljednjem kolu sastaju se Italija - Portoriko i Srbija - Dominikanska Republika što znači da će pobjednici izboriti plasman u nokaut fazu u direktnim duelima.

Top Komentari

stranputica
Popravite ovu rečenicu: "Ovo znači da Njemačka i Australija kolo prije kraja imaju 4-0, Australija i Gruzija su na 2-2,"....Njemačka i Slovenija kolo prije kraja.....
1 0
AlphaStrong
Dom. Republika i Italija idu dalje...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi