Musa & co. kvalifikacije otvaraju večeras protiv Rusije

Težak ispit za Vujoševićeve izabranike

Musa & co. kvalifikacije otvaraju večeras protiv Rusije

Utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u košarci počinje danas širom Evrope. Naša košarkaška reprezentacija, predvođena supertalentovanim Džananom Musom, u Skenderiji dočekuje veoma snažnu Rusiju. 

Naš tim je znatno igrački kvalitetniji u odnosu na pretkvalifikacije koje smo igrali krajem ljeta. Pozivu za kvalifikacione mečeve odazvali su se standardni reprezentativci Nemanja Gordić, Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović...Ipak, naš tim će i u večerašnjem meču predvoditi sjajni Musa koji igra u odličnoj formi u dresu Cedevite i sigurno da će to biti naše glavno oružje protiv opasnog protivnika. 

Selektor Vujošević je na konferenciji za novinare pozvao na stišavanje euforije. 

"Stvaranje atmosfere nerealnog optimizma je nešto što meni jako smeta. Optimizam nije karakteristika duboke spoznaje. Ja sam uvijek bio skeptik i u ovom vremenu koje imamo za rad ta skepsa se povećava. Rusija je favorit, mi ćemo pokušati dajući sve od sebe da uradimo što je moguće više. Znate šta, u košarci je skok mnogo važan, ali da je igraš dobro moraš biti na zemlji. U medijima se stvara atmosfera da nismo na zemlji i to nije dobar uvod za ovoj meč. Svijet se ne završava porazom ili pobjedom protiv Rusije", rekao je Vujošević pred susret.

S druge strane, Rusi su u malim problemima sa igračkim kadrom obzirom da neće igrati prva zvijezda Šved, a selektor Sergey Bazarevich se požalio da nema dovoljno visokih igrača.

"Nismo mogli mnogo napraviti u četiri dana, ali momci djeluju posve spremno za utakmice. Ako budemo dovoljno posvećeni, pokrićemo neke nedostatke u igri i rezultat neće izostati. Nemamo dovoljno visokih igrača. Antipov i Balashov nisu mogli doći. Antipov je bolestan, dok je Balashov imao problema sa dokumentima. Ipak, očekujemo pobjedu protiv BiH", poručio je on. 

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, večerašnji susret u Skenderiji počinje od 18.45 sati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi