Musa: Od drafta sam u kontaktu sa Savezom, ali Netsi donose konačnu odluku

Iz New Yorka za SportSport.ba

Musa: Od drafta sam u kontaktu sa Savezom, ali Netsi donose konačnu odluku

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u Tuzli pred mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a naš tim 29. juna u Mejdanu igra protiv Francuske.

Ipak, selektor našeg tima Duško Vujošević našao se u problemima jer se na pripremama još uvijek nisu pojavili Nemanja Gordić i Džanan Musa. U izjavi za pojedine bh. medije direktor naše reprezentacije Siniša Kovačević izjavio je da se ne zna da li će ovaj dvojac biti u konkurenciji za mečeve, te je poručio da se Gordić i Musa uopšte nisu javili Košarkaškom savezu BiH.

Novi košarkaš Brookyln Netsa, Džanan Musa, u razgovoru za SportSport.ba demantovao je ove navode. Nakon što smo kontaktirali našeg mladog košarkaša Musa je odmah poručio da nije tačno da se nije javio selektoru i Savezu, te da je sada sve u rukama Netsa jer oni odlučuju o tome da li će Musa igrati u narednim mečevima za bh. reprezentaciju.

Musa je poručio da je odmah nakon drafta bio u kontaktu sa potpredsjednikom Saveza, Sejom Bukvom, ali i da se čuo sa selektorom Vujoševićem. Ovaj 19-godišnji košarkaš im je objasnio da je čelnicima Netsa da želi igrati protiv Francuske i Belgije, ali da oni nisu baš za to.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Iz Netsa su Musi objasnili da već četiri ljeta nije odmarao, te da je odigrao previše utakmica zbog kojih ne može raditi na razvijanju svog tijela. No, nakon što je Musa uporno tvrdio da je spreman da igra za bh. tim iz Brooklyn Netsa su mu poručili da će danas održati sastanak nakon čega će donijeti konačnu odluku o njegovoj sudbini.

"Pričao sam sa Sejom Bukvom nekoliko puta nakon drafta, ali i sa selektorom Vujoševićem. Netsima sam rekao da želim igrati za reprezentaciju pod svaku cijenu, ali su mi iz kluba poručili da to nije najbolja ideja. Ipak, na kraju su odlučili da ćemo održati još jedan sastanak povodom toga nakon čega će se znati konačna odluka Netsa hoće li me pustiti da igram naredne dvije utakmice", poručio je Musa iz New Yorka za SportSport.ba.

Top Komentari

Chupy
Dijete drago, posveti se ti svojoj karijeri i svome zivotu. Ovdje odigras 50 utakmica vrhunski, jednu podbacis ili ne dodjes, odmah ti "jebu mater" i budes najgori na svijetu.
22 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti