Najčudniji ugovori u NBA historiji

Najčudniji ugovori u NBA historiji

6. Magic Johnson

S. Bošković

NBA liga prepuna je ludih poteza, dramatičnih utakmica i sjajnih predstava na košarkaškom parketu. Ali ponekad i pored tog parketa događaju se sjajne stvari, ponekad i čudne. A iz tih čudnih stvari proizilaze priče koje se prepričavaju generacijama koje dolaze.

1981. godine Magic Johnson potpisao je ugovor na 25 godina, za 25 miliona dolara s Lakersima. Ovaj ludi dogovor bio je zbog razloga da Johnson ostane u Lakersima dugo, dugo vremena, od 1984, kad je ugovor trebao nastupiti na snagu, pa sve do 2009. godine.

Johnson je trebao potpisati novi ugovor s Los Angeles Lakersima, koji bi mu kompenzirao izgubljeni novac za godine u kojima nije bio najplaćeniji igrač u ligi. Dogovor koji je smislio veliki Jerry Buss uspio je zadržati Magica u Lakersima za čitav život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.