Najčudniji ugovori u NBA historiji

Najčudniji ugovori u NBA historiji

7. Michael Jordan

S. Bošković

NBA liga prepuna je ludih poteza, dramatičnih utakmica i sjajnih predstava na košarkaškom parketu. Ali ponekad i pored tog parketa događaju se sjajne stvari, ponekad i čudne. A iz tih čudnih stvari proizilaze priče koje se prepričavaju generacijama koje dolaze.

Jordan je vjerovatno ima najpoznatiju klauzulu u NBA-u. Jordanova "For the Love of the Game" ("Za ljubav prema igri) klauzula. Bullsi nikad nisu bili u poziciji da pregovaraju s najboljim igračem košarke svih vremena. Jordan je zbog toga tražio klauzulu koja će mu omogućiti da igra košarku bilo kad, bilo gdje, samo zato jer ju je volio previše.

Možda zvuči smiješno, ali ipak nije. Uvjeti u NBA ugovorima često pokušavaju spriječiti igrača u fizičkim aktivnostima za vrijeme off-seasonsa (Monta Eliis zaradio je 30 utakmica suspenzije od strane Warriorsa nakon što se je ozlijedio u off-seasoni).No, niko nije mogao udaljiti Jordana od košarkaških terena i parketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.