Gore baklje u Koelnu, čuje se pjesma navijača: U korteu prema dvorani na spektakl!

Bh. navijači opet na visini zadatka

Gore baklje u Koelnu, čuje se pjesma navijača: U korteu prema dvorani na spektakl!

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra svoju treću utakmicu na Eurobasketu u Njemačkoj.

Nakon pobjede nad Mađarskom, jučer smo poraženi od Njemačke, a u okviru 3. kola sastajemo se danas od 17:45 sati sa moćnim Slovencima predvođenim Lukom Dončićem.

Zmajevi su autsajderi protiv jednog od glavnih favorita za zlato, ali svakako će učiniti sve da ostave dobar dojam i možda prirede novu senzaciju nakon što su ranije dobili Francusku u meču kvalifikacija za Mundobasket.

U njemačkom Koelnu, gdje se igraju utakmice grupe B, ima mnogo bh. navijača, a danas su u korteu, njih oko 200, krenuli prema dvorani gdje će se odigrati duel sa Slovencima.

Iako su litvanski navijači najbrojniji i najglasniji na tribinama, BiH također ima veliku podršku. Imat će je naravno i Slovenija, pa vidjet ćemo ko će se na kraju radovati.

Prije ove utakmice, igra se utakmica Njemačke i Litvanije i tamo je prava drama sa čak dva produžetka.

Sve u svemu, naši momci i dalje ostaju u igri za drugi krug bez obzira kako se završi duel sa Slovencima.

Prema mnogim kalkulacijama i teorijama, na koje smo se nekako navikli prateći sve sportske timove u BiH, najvažnija će biti utakmica s Litvanijom u kojoj bismo mogli igrati direktno za prolaz.

Top Komentari

Pajkan
Svaka cast momci.
8 2
VELEZ
Dijaspora boys
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi