Posljednje kolo prvog dijela A1 lige: Nastavlja se utrka između KK Bosna i OKK Čelik
OKK Čelik i KK Bosna ove sezone u borbi za prvo mjesto i povratak u Premijer ligu BiH

Zeničani gostuju u Brčkom

Posljednje kolo prvog dijela A1 lige: Nastavlja se utrka između KK Bosna i OKK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Posljednje kolo A1 lige u ovoj godini biće odigrano 28. decembra. Nakon utakmica 11. kola uslijedit će kraća pauza do 18. januara kada se nastavlja ligaška trka.

U posljednjem ovogodišnjem nastupu košarkaši Čelika odmjerit će snage u gostima s ekipom Brčkog. Ekipu zeničkog ligaša će predvoditi dvojac Avdibegović-Stevanović Utakmica se igra u subotu u Brčkom 28. decembra od 18 sati.

Ako žele otići na pauzu s druge pozicije, zenički košarkaši moraju pobijediti u gostima pretposljednje plasiranu ekipu Brčkog. Trenutno su drugi na tabeli s omjerom 7:3 u pobjedama i sa 17 bodova. Dva boda manje od vodeće Bosne Royal.

Prema najavama igrača i trenera Armina Avdibegovića ekipa će biti kompletna. Iako ih u Brčkom očekuje teška utakmica, vjeruju da mogu do povoljnog rezultata. Nakon novogodišnjih praznika a u nastavku lige, ekipu Čelika će s klupe predvoditi novi trener Josip Pandža, kojem će jedini cilj biti da nakon tri sezone vrati Zeničane u najviši rang takmičenja, naravno očekuje se i nekoliko pojačanja u redovima crno-crveni, kako bi u drugom dijelu sezone bili ispred svog najvećeg i vjerovatno jedinog rivala za prvo mjesto ekipe Bosne.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Inače, vodeća Bosna utakmicu 11. kola igra na domaćem parketu s gradskim komšijama ekipom Gen-a i na najboljem je putu da zadrži vodeću poziciju na tabeli.

U ostalim mečevima 11. kola A1 lige sastaju se: Igman BU-Travnik, IBU Spartans-Bošnjak, Gračanica-Radnički i Konjic-Turbina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi