Nedžad i Ajša Mulić zajedno predvode KŽK Čelik
Nedžad Mulić stoji (prvi s lijeva) trener KŽK Čelik, dok je Ajša Mulić s brojem 23 prva s desne strane u donjem dijelu.

Zanimljivost s košarkaških terena

Nedžad i Ajša Mulić zajedno predvode KŽK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni odigrale meč 13. kola prvenstva BiH protiv ekipe Orlovi. Na kraju su očekivano slavile gošće, koje su novom pobjedom ostale u igri za sami vrh tabele.

Zeničanke ove sezone igraju s veoma mladom ekipom, jedino su Anida Ćorović i Sedina Halimić dvije igračice, koje imaju preko 20 godina, ostale košarkašice su uglavnom kadetkinje i juniorke, koje su popunile roster prve ekipe.

Nedavno smo pisali da je KŽK Čelik ostao bez trenera Almira Šišića, koji je zbog privatnih obaveza napustio klupu Zeničanki. Njega je na mjestu trenera zamijenio Nedžad Mulić, bivši košarkaš Čelika i trener mlađih uzrasta u nekoliko zeničkih klubova. On će ekipu voditi do kraja sezone.

Interesantno je bilo večeras u Areni, posebno u redovima domaće ekipe, budući da je u ekipi otac trener seniorskog tima, a njegova kćerka igračica seniorske ekipe KŽK Čelik.
Nedžad Mulić, kako smo gore već naveli trener je ekipe Čelika, dok je njegova 15-godišnja Ajša Mulić kćerka, igračica u prvom timu. Ova mlada i veoma talentovana košarkašica, kojoj predviđaju lijepu karijeru večeras je imala veliku minutažu, a bilo je interesantno posmatrati kako joj otac (trener) daje upute za igru.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ajša Mulić po uzrastu je još kadetkinja, ali nastupa i za prvi tim, ono što smo vidjeli jeste da je mnogo toga već naučila od svog oca, a posebno kada je u pitanju odbrana, odnosno agresivan pristup, što je uz brzinu i veoma dobar šut iz vana, bila najjača karika u igri njezinog oca, koji je napravio lijepu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi