ŽKK Orlovi bez problema do pobjede u Areni nad KŽK Čelik
Ekipa iz Banja Luke danas je očekivano slavila protiv mlade ekipe iz Zenice, te sa novom pobjedom nastavila potjeru za ekipom Banovića, koja je jedina ove sezone uspjela da pobijedi ŽKK Orlovi

Premijer liga za žene, 13.kolo

ŽKK Orlovi bez problema do pobjede u Areni nad KŽK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Orlova večeras su u zeničkoj Areni u okviru 13. kola prvenstva BiH za košarkašice rezultatom 52:81 savladali mladi tim Čelika.

Gošće su u Zenicu doputovale s omjerom od 11 pobjeda i samo jednim porazom, te su trenutno na drugom mjestu iza ekipe Banovići. S druge strane Zeničanke su prije ove utakmice bile na omjeru od četiri pobjede i sedam poraza, što im je dovoljno za sedmu poziciju na tabeli.

Da je ekipa Orlova mnogo kvalitetnija i iskusnija od Zeničanki vidjelo se već u prvoj četvrtini, koje su riješile u svoju korist rezultatom 10:22. U drugoj četvrtini ista slika na terenu, gošće još više povećavaju svoju prednost. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 18:41 za ekipu Orlova.

U trećem periodu izabranice Nedžada Mulića odigrale su nešto bolje posebno u napadu, ali ekipa Orlova nije dopuštala da se razlika spusti ispod 15-tak poena razlike. Na kraju trećeg perioda rezultat na semaforu glasio je 35:58. U posljednjem periodu šansu za utakmicu dobile su skoro sve igračice i jedne i druge ekipe, tako da je na kraju bilo pitanje samo kakav će rezultat biti, odnosno s kojom razlikom će ekipa Orlova slaviti novu pobjedu. Na kraju je rezultat bio 52:81 (10:22, 8:19, 17:17, 17:23) za ekipu Orlova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji strijelci u ekipi iz Banja Luke, Dragana Domuzin ubacila je 21 poen uz devet skokova, dok je Nataša Sobot ubacila 18 poena uz sedam skokova. Kada je u pitanju ekipa Čelika, Anida Ćorović je ubacila 13, dok je Sedina Halimić dodala 11 poena.

Orlovi nakon 13.kola imaju 12 pobjeda i jedan poraz, te nastavljaju utrku za Banovićima, koje nemaju poraza. S druge strane Zeničanke su upisale osmi poraz, što im uz četiri pobjede trenutno garantuje sedmu poziciju i ono što je za njih najvažnije opstanak u ligi, što je i jedini cilj u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi