Nemanja Bjelica završio košarkašku karijeru
FOTO: EPA

U 35. godini

Nemanja Bjelica završio košarkašku karijeru

H. Zilić

Iskusni 35-godišnji košarkaš Nemanja Bjelica, objavio je da se povlači iz košarke i da završava karijeru na kraju ove sezone što je možda bilo i očekivano obzirom na godine, ali i povredu koju je zadobio na početku ove sezone.

Bjelica je ostavio dubok trag i iza sebe ima bogatu karijeru kako klupsku teko i reprezentativnu u dresu Srbije.

U penziju ide kao MVP Eurobasket, osvajač NBA prstena, a sa reprezentaicjom Sbrije ima srebro na Svjetskom prvenstvu 2014. godine i srebro na Eurobasketu 2009. godine.

Ozbiljnu profesionalnu karijeru počeo je 2008. godine u Crvenoj zvezdi gdje je odigrao dvije sjajne godine nakon čega ide uzlaznom putanjom. Nakon zvezde igrao je za Baskoniu i Fenerbahce prije odlaska u NBA 2015. godine.

Oglasi

U NBA ligi igrao je prvo tri godine za Minnesota Timberwolvese, zatim tri godine za Sacramento Kignse, a onda je nakon krate epizode u Miami Heatu prešao u Golden State Warriorse s kojim je osvojio NBA naslov 2022. godine.

Posljednji klub u karijeru mu je turski Fenerbahce u koji se vratio nakon NBA karijere.

Nakon Fenerbahcea početkom ove sezone je potpisao za Crvenu zvezdu, ali odmah se povrijedio, povreda je bila teže prirode i odlučio je da završi karijeru jer njegovo tijelo ne može više podnijeti napore kao ranije.

Bjelica je rođen 1988. godine u Beogradu, a da bi mogao napravitii NBA karijeru dalo se naslutit 2010. godine kada su ga Washington Wizardsi izabrali kao 35. pik druge runde drafta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi