Nikola Jokić: Gorostas s nestvarnim osjećajem

Nikola Jokić: Gorostas s nestvarnim osjećajem

Košarkaši reprezentacije Srbije su upisali još jednu uvjerljivu pobjedu i tako na najbolji mogući način otvorili drugu fazu Svjetskog prvenstva u Kini.

Ovaj put je "stradao" Portoriko. Srbija je slavila sa 90:47 i tako praktično ovjerila plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi su bili Bjelica sa 18 i Boban Marjanović sa 16 poena, dok je dobru partiju pružio i Nikola Jokić.

Centar Denver Nuggetsa je ubacio 14 poena, te dodao 10 skokova i jednu asistenciju, ali ta jedna asistencija je bila zaista majstorska.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Lučićev šut za tri poena je izblokiran, ali je lopta došla do Jokića koji je ješ jednom pokazao s koliko osjećaja asistira za svoje saigrače, pa ju je proslijedio do Bjelice kojem nije bilo teško poentirati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi