Njemačka pred BiH spustila Francuze na zemlju
Foto - FIBA

Uvjerljiva pobjeda domaćina

Njemačka pred BiH spustila Francuze na zemlju

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Njemačke večeras je u Kelnu u savladala favorizovane Francuze rezultatom 76:63.

Francuzi su na Eurobasket stigli nakon neočekivanog poraza od Bosne i Hercegovine u Skenderiji, ali bez obzira na njega proglašeni su kao jedni od najvećih favorita za zlatu na prvenstvu Evrope.

Međutim, večeras su spušteni na zemlju od domaćina Njemačke. Imali su francuski košarkaši dobro otvaranje meča, ali su potom stali i protivnik je to iskoristio.

U poprilično neefikasnoj prvoj dionici Njemačka je imala četiri poena prednosti (17:13). Konstantno je ova selekcija vodila i u drugom periodu i na odmor su otišli sa sedam poena prednosti, 38:31.

Francuska serijom od 7:0 otvara drugo poluvrijeme i nakon dugo vremena dolazi do vodstva (39:38). Ipak, to je bilo sve što su pokazali u ovom periodu jer ih je Njemačka do kraja perioda razbila i otišla je na 14 poena prednosti, 57:43.

Nije Francuska imala snage za povratak u meč. Ekipa Vincenta Colleta izgledala je potpuno nemoćno i razbijeno i na kraju su doživjeli poraz. Ostali su na minus 13, 76:63.

Oglasi

Johannes Thiemann s 14, te Lo i Giffey s po 13 poena predvodili su Njemačku do pobjede, a kod Francuske Guerschon Yabusele je ubacio 18 poena. 

Njemačka je u subotu rival Bosne i Hercegovine.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo:

Francuska - Njemačka 76:63 (13:17, 18:21, 12:19, 20:19)

Francuska: Okobo, M'Baye, Luwawu-Cabarrot 5, Heurtel 6, Yabusele 18, Fournier 7, Maledon 6, Poirier 8, Albicy, Tarpey 2, Gobert 11, Fall.

Njemačka: Lo 13, Giffey 13, Weiler-Babb 3, Voigtmann 6, Wagner 8, Theis 8, Schroder 11, Wohlfarth-Bottermann, Hollatz, Thiemann 14, Obst, Sengfelder.

Top Komentari

user1648586005
Jbt kakva su to pravila o stranim igracima. Pa ko ne zna da igraju Njemacka i Francuska rekao bi da igra Gana i Nigerija.
12 0
Ajax11
Francuzima smetaju još čevapi naši
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi