Nijemcima utješna nagrada na Eurobasketu

Savladali Poljsku u borbi za medalju

Nijemcima utješna nagrada na Eurobasketu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Njemačke osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu.

Domaćin završnog turnira uz malo problema je stigao do bronze u Berlinu, a Poljaci su još jednom pokazali da su veoma nezgodan tim kada imaju svoj dan. Na kraju je bilo 82:69 u korist Njemačke.

Njemačka je kontrolisala rezultat u prvoj dionici. Činilo se kako će danas sve biti na njihovoj strani i nakon deset minuta igre imali su pet poena prednosti, 19:14.

Domaća selekcija je nastavila s boljom igrom i u drugom periodu. Uspjeli su podići prednost na dvocifrenu razliku, bilo je i 15 poena razlike, a na odmor se otišlo s plus 13, 36:23.

Nastavila je Njemačka s boljom igrom i u trećem periodu. Kontrolisali su rezultat, ali Poljska je uspjela zaprijetiti i došla je do minus pet (54:49) nakon 30 minuta igre.

Uspjeli su Poljaci potpuno da se vrate u meč u posljednjem periodu. Izjednačili su rezultat na 59:59, ali na njihovu žalost nisu mogli napraviti neku seriju kojom bi preuzeli rezultat na svoju stranu.

Na kraju je Njemačka ipak uspjela slomiti otpor Poljske i slaviti pobjedu od 13 razlike za bronzanu medalju na ovom Eurobasketu.

Dennis Schroder je s 26 poena predvodio Nijemce do trijumfa, a dvocifren je još bio samo Johannes Voigtmann s 14.

Kod Poljske Michal Sokolowski je ubacio 18, Jakub Garbacz 12, a AJ Slaughter 10 koševa.

Podsjetimo, u večerašnjem finalu za zlato igraju Španija i Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi