OKK Čelik u četvrtak uz veliku podršku s tribina želi pobjedu protiv KK Promo Donji Vakuf
Zeničani su ove sezone tri puta poraženi od Proma, a u četvrtak žele da ostvare prvi trijumf i izjednače finalnu seriju

Durga utakmica finala play-offa A1 lige

OKK Čelik u četvrtak uz veliku podršku s tribina želi pobjedu protiv KK Promo Donji Vakuf

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u četvrtak će od 20:30 sati u zeničkoj Areni u okviru druge utakmice finala play-offa A1 lige dočekati ekipu Proma iz Donjeg Vakufa.

Promo je prošlog vikenda u prvoj utakmici lakše od očekivanog slavio rezultatom 88:71, a Zeničani žele da na domaćem terenu izjednače u pobjedama, te seriju odvedu u majstoricu, koja bi se igrača u Donjem Vakufu.

Danas je u prostorijama OKK Čelik održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnim medijima obratili, predsjednik kluba Goran Bulajić, trener Armel Mujaković, pomoćni trener Edin Varupa, te igrači Kerim Dragolj i Vildan Hodžić.

Predsjednik kluba istakao je važnost utakmice u četvrtak, ali i pozvao publiku i sve one koji vole ovaj sport i općenito Čelik da dođu podržati klub u utakmici sezone.

„Ja bi prije svega zahvalio na domaćinstvu KK Promo iz Donjeg Vakufa, učinit ćemo sve da im uzvratimo na lijepom dočeku i fer, te sportskoj atmosferi koja je vladala u prvoj utakmici, vjerujem da će tako biti u četvrtak u zeničkoj Areni također. Nadam se da ćemo za ovu utakmicu animirati Zeničane da dođu u što većem broju, jer se postavlja pitanje ako ne može doći makar 2000 navijača u dvoranu u finalnoj utakmici, zbog čega se onda igra ovaj sport i zašto mi ustvari ulažemo napore. Ovo jedinstvena prilika, utakmica biti ili ne biti za nas, moramo pobijediti, kako bi igrali tu majstoricu. Želimo da svi dođu u četvrtak, sportski radnici, privrednici, političari, ovo je pravi ispit za sve da vidimo koliko volimo naš sport, odnosno košarku. Nadam se da ćemo svi skupa biti uz klub i da ćemo ostvariti pobjedu“, kazao je Goran Bulajić, prvi čovjek kluba.

Trener Armel Mujaković osvrnuo se na prvu utakmicu, te najavio utakmicu u četvrtak.

„Kada je u pitanju prvi meč, igrali smo dobro prvu četvrtinu, ali onda smo u drugoj četvrtini stali. Ništa nam nije polazilo za rukom, kako u odbrani tako i u napadu. Možda je uzrok u tome što su naša trojica igrača Podojak, Avdibegović i Gak bili povrijeđeni, nismo htjeli govoriti, odnosno najavljivati da imaju povrede, mislili smo da se to neće osjetiti na terenu, a osjetilo se i to dobro. Mi smo tri utakmice izgubili ove sezone od Proma, bez obzira na to uvjeren sam da u četvrtak možemo pobijediti. Finale se ne igra svaki dan, vjerujem da ne možemo odigrati tako loše, kako je bilo u subotu u Donjem Vakufu, te da ćemo slaviti u četvrtak i izjednačiti seriju. Treba nam podrška navijača, pokušat ćemo sve, dat ćemo svoj maksimum i moramo pobijediti, jer ne želimo dozvoliti da oni slave titulu u našoj dvorani“, istakao je Mujaković.

Pomoćni trener Edin Varupa nada se velikoj podršci s tribina

„Imali smo veliki pad u drugoj četvrtini u Donjem Vakufu, oni su imali veću želju, imali su sjajnu podršku ispunjene dvorane i ja im stvarno želim da čestitam na organizaciji i atmosferi. Oni su pokazali kako se voli i navija za svoj klub, moramo imati pozitivnu energiju i želju, da damo i više od maksimuma kako bi pobijedili Promo jer su stvarno dobra ekipa“, kazao je Varupa.

Jedan od boljih igrača Čelika u prvoj utakmici bio je Kerim Dragolj, koji se nada da Čelik može da konačno porazi Promo u četvrtom pokušaju ove sezone.

„Mi smo sami sebe pobijedili u prvoj utakmici, Peljto i Mustafica su sjajni, ali ne igraju oni sami. Oni su dobro razigravali svoje saigraće, koji možda nisu toliko kvalitetni, ali su odigrali dobro taj meč. Konačni rezultat u prvoj utakmici nije realan, vjerujem da ćemo konačno pokazati to u četvrtak, moramo biti dobri u skoku, agresivni i dati svoj maksimum kako bi pobijedili veoma dobru ekipu iz Donjeg Vakufa. Bez podrške publike, naše šanse su znatno manje u drugoj utakmici, nadam se da ćemo uz veliku podršku s tribina izjednačiti u seriji i onda igrati majstoricu u nedjelju u Donjem Vakufu“, kazao je Dragolj.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Mladi Vildan Hodžić je bio kratak, ali i ja san glede utakmice u četvrtak

„Nemamo puno izbora, zanima nas samo pobjeda i da ostanemo u finalnoj seriji, odnosno da igramo majstoricu u nedjelju. Potrebna nam je velika podrška s tribina, kako bi lakše došli do pobjede. Promo je sjajna ekipa i ne smijemo dopustiti nikakvo opuštanje, nego moramo biti agresivni od prve do zadnje minute“, kazao je Hodžić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi