Mujaković: Mustafica i Peljto su njihova udarna snaga, moramo ih zaustaviti ako želimo pobjedu
Trener Zeničana vjeruje u svoje igrače, koji su kako on kaže spremni da pobjede u Donjem Vakufu, te onda da u zeničkoj Areni odlučuju o ulasku u Premijer ligu BiH

Trener OKK Čelik pred prvu finalnu utakmicu A1 lige

Mujaković: Mustafica i Peljto su njihova udarna snaga, moramo ih zaustaviti ako želimo pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Sutra počinje finale play-offa u košarci kada je u pitanju A1 liga. U finalu će snage odmjeriti ekipe Promo iz Donjeg Vakufa i OKK Čelik iz Zenice. Finalna serija će biti okončana, kada jedna od ekipa budu imale dvije pobjede na svome kontu, a u ovom slučaju Promo ima prednost domaćeg terena zbog bolje pozicije u regularnom dijelu sezone.

Promo je u polufinalu u tri utakmice pobijedio Turbinu, dok je Čelik isto tako u tri meča savladao Igman Burch. Uoči sutrašnje utakmice, prve finalne koja će biti odigrana u Donjem Vakufu razgovarali smo s trenerom OKK Čelik, Armelom Mujakovićem, koji je za SportSport.ba najavio naredni finalnu seriju, odnosno prvi meč finala.

"Prije svega atmosfera nakon pobjede protiv Igmana na Ilidži je fenomenalna. Čini se da smo u pravo vrijeme ušli u formu, od one utakmice protiv IBU Spartansa igrači stvarno daju sve od sebe na svakoj utakmici. Veliki je ulog, a pokazali smo protiv Igmana da su nas rano otpisali iz borbe za prvo mjesto. Igrači su puni samopouzdanja, znamo svi da Čelik ima kvalitete, ali ove sezone toliko smo imali problema s povredama, te s formom nekih igrača, nadam se da je to sada sve iza nas, jer finale je prvenstva, a samo jedan može u Premijer ligu" ističe Mujaković.

Prva utakmica igra se u Donjem Vakufu, gdje će biti dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Svi igrači su spremni i zdravi za sutrašnju utakmicu, znamo da nas čeka paklena atmosfera, igrali smo i na otvorenju te dvorane i stvarno je ugodno igrati u tom košarkaškom ambijentu. Promo nas je ove sezone dobio i kući i u Areni, kod kuće se utakmica prelomila u posljednjoj četvrtini, dok smo u Zenici izgubili na produžetke. Nadam se da ćemo sutra na pravi način neutralizirati njihove najbolje igrače Mustaficu i Peljtu, jer mislim da to u prethodne dvije utakmice protiv Proma nismo dobro odradili. Imat ćemo i mi podršku naših navijača sutra, nadam se da će sve proteći u fer i sportskom duhu, a na kraju neka pobjedi bolji. Vjerujem da smo spremni da ostvarimo pobjedu i onda da na domaćem terenu osiguramo ulazak u Premijer ligu, koji nam je prošle sezone izmakao", kazao je za SportSport.ba Armel Mujaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti