Četiri nova imena u OKK Sloboda

Tuzlaci se pojačavaju

Četiri nova imena u OKK Sloboda

S. Mlaćo
U OKK Sloboda su ozbiljno krenuli sa pripremama za novu sezonu.

Kako je potvrđeno iz tuzlanskog kluba, nova imena su Almir Hasandić, Đorđe Gobović, Ibrahim Mulaomerović i Rijad Avić.

Hasandić je već nosio dres Slobode, a posljednji angažman je imao u sarajevskim Sparsima.

Đorđe Gobović je 20-godišnjak koji je svoju košarkašku karijeru započeo u Leotaru. Dvije godine, koliko je proveo u Trebinju, proveo je i u Budućnosti iz Bijeljine odakle odlazi u Ameriku gdje bilježi prve nastupe u njihovoj srednjoškolskoj košarci noseći dres škole Hoosac u New Yorku.

Slijedom edukacijskog programa u Americi njegova sljedeća stanica bila je koledž na Floridi pod nazivom State College of Florida nakon čega se vraća u Bosnu i Hercegovinu. Gobović je visok 210 centimetara i igra na pozicijama tri i četiri.

Ibrahim Mulaomerović je 24-godišnji košarkaš rodom iz Gradačca koji će od iduće sezone nositi dres tuzlanske Slobode. Novi centar crveno-crnih visok je 214 centimetara, igra na poziciji pet i veoma dobro poznaje Prvenstvo BiH i klubove koji nastupaju u ligi budući da je u karijeri nosio dres Proma iz Donjeg Vakufa.

Mulaomerović je nastupao i u inozemstvu, vrijedi istaći kako je igrao za Zlatorog Laško iz Slovenije, u Litvaniji je nosio dresove klubova Dzukija i Mazeikiai, a oprobao se i u Španiji gdje je bio član drugog tima ekipe Baskonije.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Rijad Avdić, sin legendarnog Samira Avdića, još jedno je pojačanje crveno-crnih. Svoj košarkaški put počeo je u Sarajevu gdje je nastupao za tri sarajevska kluba (Bosna, Realway i Koš) do svoje 16. godine nakon čega se ovaj 24-godišnjak otisnuo na put u Europu.

Prva stanica bila je Alba iz Berlina gdje je prošao njihov omladinski program kroz kadetske i juniorske selekcije da bi nakon toga sa 19. godina otišao put Minehna u ekipu Bayerna. Nastupao je i za selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a njegovu karijeru na jedan period zaustavila je povreda koju je zaradio u reprezentativnom dresu. Avdić se uspio oporaviti i prošle sezone je uspješno nastupao za WWU Baskets Munster što je ujedno i njegov posljednji angažman uoči dolaska u Tuzlu. Visok je 201 centimetar i pokriva pozicije tri i četiri na parketu.

Promo

Top Komentari

Ajax11
Ovaj Avdic je pun pogodak- bio pred potpisom za mnoge ekipe u njemačkoj i pukne koljeno sa repkom i Kini! Sada opet najjaci u B-diviziji bio za ove švabe!
3 0
Kiss
Bit će Sloboda jaka ove sezone samim time što su vratili Hasandića a još ovi momci mogu parirati bilo kome
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi