OKK Sloboda u sjajnom izdanju razbila Sutjesku
Tuzlaci su večeras odigrali možda i najbolju ovosezonsku utakmicu

Odlična igra Tuzlaka

OKK Sloboda u sjajnom izdanju razbila Sutjesku

U vjerovatno najboljoj ovosezonskoj utakmici OKK Sloboda je večeras u okviru 14. kola ABA 2 lige razbila Sutjesku iz Nikšića rezultatom 102:69. 

Partiji koju su pružili domaći košarkaši večeras se ne može naći nijedna zamjerka. Naš predstavnik je od početka do kraja nametnuo svoj ritam te od prve do četrdesete minute razbijao goste koji večeras nisu bili ni sjenka od onog što mogu i znaju odigrati ali u tome velike prste ima sjajna obrana koju je odigrala Sloboda. 

Očito su promjene i rezovi koje je napravio Damir Mulaomerović urodili plodom. Tuzlaci su protutnjali kroz ovaj susret dobivši sve četvrtine, zabili su preko 100 poena a goste ostavili ispod 70 i sve to u prilog ide u tezi da je ovo bila najbolja Slobodina ovosezonska utakmica. 

Sjajno je igrao Robert Rikić koji je imao 19 poena i 10 skokova i svakako bio najbolji u redovima domaćeg tima. Odlično su ga pratili Gregg (16) i Grubor (15) a dobre partije odigrali su Čampara i Tomašević. 

Pavličević sa 14 i Lalović s 13 koševa najbolji kod Sutjeske. Ismet Sejfić, povremeni reprezentativac BiH zabio je 8 poena a nekadašnji MVP našeg prvenstva Draško Knežević 10 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

OKK Sloboda: Andelija 2, Greg 16, Jakupović 2, Janjić 7, Dedajić 3, Čampara 12, Tomašević 11, McKnight 7, Mangafić 8, Rikić 19, Omerović, Grubor 15

KK Sutjeska: Pavličević 14, Gardašević, Vulević, Knežević 10, Čalić, Vujović 4, Bojić 3, Sejfić 8, Lalović 13, Đoković 9, Čvorović 8, Tončić

Top Komentari

realista1982
Jos i kad se uklopi McKnight, dok proradi mekana ruka (koju on ima) bit ce to fina ekipica, za gledati, sretno momci!
3 1
Dino_2000
Polako se Mejdan puni, veceras je bila dobra posjecenost, samo nastavite tako pa da vratimo kosarku tamo gdje i treba da bude, a Tuzla je sigurno grad kosarke.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi