Opšta tuča u Žepču: Preldžić i Golijanin u centru pažnje
Domaća ekipa napravila je niz propusta u organizaciji, a u centru pažnje bili su otac i sini koji su isključeni zbog tuče na utakmici protiv Gradine iz Srebrenika. Foto:KK Orlovik

Derbi kola A2 lige za košarkaše

Opšta tuča u Žepču: Preldžić i Golijanin u centru pažnje

D. Kurbegović

U košarkaškoj A2 ligi grupa Sjever sinoć je odigran zaostali meč između KK Orlovik iz Žepča i Gradine iz Srebrenika. Duel dvije najbolje ekipe u ligi donijeo je svega osim košarke, a najviše tuče.

U trećem periodu došlo je do opšte tuče, najprije je Zlatko Goljanin igrač Gradine napravio je nesportsku grešku nad Emirom Preldžićem, nakon toga izrevoltiran potezom Golijanina u teren je ušao trener domaće ekipe Senad Preldžić, koji se pokušao obračunati s pomenutim igračem iz Srebrenika. Nastao je opći haos, a najgore je prošao Zlatko Golijanin koji je završio na parketu, nakon što je nokautiran od strane Emira Preldžića. Nakon toga isključeni su Senad i Emir Preldžić, te Zlatko Golijanin.

Utakmica je nastavljena, te je bilo još dosta bure, nervoze, psovki i vrijeđanja, posebno od strane domaće ekipe. Na kraju meč je završen pobjedom Gradine nakon produžetaka rezultatom 93:108, a zanimljivo u produžetku se igralo četiri na četiri, budući da su ostali igrači jedne ili druge ekipe ili bili isključeni zbog tuče ili zbog pet ličnih grešaka.

Potražite više informacija na temu A2 liga sjever:

Na kraju komesar takmičenja Mirza Hatibović kaznio je Emira Preldžića igrača Orlovika i Zlatka Golijanina igrača Gradine sa po dvije utakmice zabrane igranja, a domaći tim sa još 1400 KM, s druge strane zbog propusta kaznu će platiti i Gradina u iznosu od 700 KM. Koliko je ova utakmica bila važna vrijedi istaći da su sudije bile iz prvog ranga takmičenja, odnosno trojac iz Zenice, Dženan Hasić, Aldin Dedić i Esad Pelja. Komesar utakmice bio je Senad Lušija iz Kaknja.

Top Komentari

DoaDoa99
Na šta je spao bivsi turski reprezentativac, tuče se u trećoj ligi BIH
5 0
TheFiend
Daj ga na gas Crnii!! Ne mogu vjerovati da tako iskusan igrač kao Preldžić uradi tako nešto SRAMOTA!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi