Orlovi spušteni na zemlju: Španija savladala Srbiju

Prvi poraz Srbije

Orlovi spušteni na zemlju: Španija savladala Srbiju

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Spanije pobijedila je Srbiju rezultatom 81:69 i tako je osvojila prvo mjesto u grupi J.

Nakon izjednačene igre u uvodnim minutama Srbija je bila ta koja je prva stvorila osjetniju prednost. Zahvaljujući odličnoj kontroli skoka i tranzicionoj igri u jednom trenutku odlaze na plus devet, da bi nakon prve dionice imali sedam poena prednosti, 13:20.

Španci bolje otvaraju drugi period. Dolaze na samo minus jedan za nešto više od jedne minute (21:22), pa Saša Đorđević odmah reaguje i traži minut odmora.

Međutim, to nije spriječilo da se serija Španije nastavi na 10-0 i da ova selekcija preuzme vodstvo (26:22). Španci su igrali zaista sjajno i u ostatku drugog perioda, trojkom Rubia su došli i do plus 10 (41:31), a na odmor se odlazi sa osam razlike u korist Španije (45:37) nakon trojke Llulla.

Španci sa odličnom igrom nastavljaju i u trećoj dionici. Ubrzo je razlika otišla na rekordnih plus 21 (63:42), a Srbi su ostali i bez Nikole Jokića, koji je isključen. Srbija je izgledala razbijeno, Rubio je sjajno dirigovao igrom svoje selekcije, ali Orlovi se ipak uspijevaju malo vratiti i spustiti ogroman minus do kraja trećeg perioda nakon kojeg su imali zaostatak od minus 11, 67:56.

Srbija je u nekoliko navrata uspijevala i da spusti prednost ispod deset razlike, ali Španci im nisu dozvoliki povratak u meč i na kraju su slavili pobjedu u ovom duelu za prvo mjesto u grupi.

Ricky Rubio je sa 19 poena predvodio Špance, dok je Bogdan Bogdanović na drugoj strani ubacio 26.

Grupa J:

Španija - Srbija 81:69 (13:20, 32:17, 22:19, 14:13)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Španija: Claver 14, Gasol 11, Llull 9, Ribas 5, Rubio 19, Beiran, Colom, Rudy 7, Juancho 3, Willy 7, Oriola 6, Rabaseda.

Srbija: Bjelica 3, Bogdanović 26, Jović 4, Micić 5, Raduljica 7, Birčević 3, Lučić 8, Gudurić, Jokić 6, Marjanović, Milutinov 7, Simonović.

Top Komentari

Sejo1979
Vala da su se digli previse jesu vec su bili osvojili zlatnu kolko su pucali od samopouzdanja
23 2
Edin Merlin
Monika Levinski prvo doji penis pa se kofrči !!!! HAHAHAHAHAHAHAHA
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi