Partizan u derbiju savladao Budućnost
Partizan se ovom pobjedom izjednačio sa današnjim rivalom po broju pobjeda. Trenutno su oba tima na omjeru 13-6 (Foto: ABA)

ABA liga, 19. kolo

Partizan u derbiju savladao Budućnost

M. Šljivak

Košarkaši Paritizana savladali su u Pioniru Budućnost rezultatom 76:67 u susretu 19. kola ABA lige.

Izuzev uvodnih 0:2 Budućnost nije imala vodstvo u ovom duelu. Partizan je sjajno otvorio utakmicu, poveli su čak sa 15:4, ali do kraja perioda su dopustili protivniku da se vrati i nakon prve četvrtine bilo je plus pet u korist domaćeg tima, 17:12.

Gotovo identična situacija dogodila se i u drugoj dionici. Partizan je konstantno vodio, imao je i dvocifrenu razliku, ali u posljednje dvije minute prvog poluvremena na postižu poene. Budućnost pravi seriju od 7:0 i dolazi samo na minus jedan, 32:31.

Međutim, u nastavku meča crno-bijeli potpuno kontrolišu utakmicu. Išla je prednost i do 13 poena, a na ulasku u posljedni period domaći imaju devet poena "viška", 55:46.

Do kraja je Partizan bez većih problema sačuvao prednost. Nije Budućnost uspjela da napravi neku seriju i tako se vrati u meč, pa je domaćin došao do bitnog trijumfa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jock Landale je sa 23 poena predvodio Partizan za kojeg je 26 minuta igrao i Amar Gegić, te je upisao četiri poena, četiri skoka i tri ukradene lopte.

Sa druge strane najefikasniji je bio Edwin Jackson sa 19 poena, a Nemanja Goridć je za 23 minute imao skromna dva poena i tri asistencije uz četiri izgubljene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi