Pešić više nije trener Barcelone

Dan nakon poraza u finalu ACB lige

Pešić više nije trener Barcelone · Zvanično

Srbijanski košarkaški stručnjak Svetislav Pešić više nije trener Barcelone, potvrdio je katalonski klub.

Ova vijest dolazi samo dan nakon što je Barcelona izgubila u finalu ACB lige od Baskonije.

"Klub je zahvalan Srbijancu na predanosti i želi mu puno sreće, i lično i profesionalno", navedeno je na stranici Barcelone.

Pešić je inače imao još godinu dana ugovora i nakon poraza u jučerašnjem finalu kazao je kako očekuje da isti odradi do kraja. Ipak, to se neće dogoditi.

Podsjetimo, Pešić se na klupu Barce vratio u februaru 2018. godine Prethodno je klub vodio od 2002. do 2004. kada je osvojio dvije ACB lige. Ovog puta došao je do dva Kupa Kralja.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

71-godišnji trener je trenersku karijeru počeo na klupi sarajevske Bosne čija je igračka legenda, a kasnije je između ostalog, osim Barcelone, vodio Zvezdu, selekcije Njemačke i Jugoslavije, Lottomatica Romu i Bayern Minhen.

Promo

Top Komentari

ryan.giggs
Šteta. Iako ima 71 godinu vrhunski stručnjak. Loš potez Uprave. Ništa novo za FCB.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti