Poraz Igokee za kraj sezone u ABA ligi
Foto: ABA

Posljednja utakmica bh. prvaka

Poraz Igokee za kraj sezone u ABA ligi

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su u posljednjem 22. kolu ABA lige na gostovanju u Sremskoj Mitrovici od Mega Bemaxa rezultatom 99:87.

Veoma efikasan meč viđen je u duelu ova dva tima, što je bilo i očekivano jer je ovaj duel bio za prestiž.

Mega je bolje ušla u meč. U početnih deset minuta stvorili su 15 poena prednosti (31:16) i činilo se kako utakmica bez većih problema ide na njihovu stranu.

Međutim, prvak BiH se nije predavao. Do poluvremena su prednost smanjili na minus osam (50:42), da bi se u nastavku potpuno vratili u meč.

Ipak, u ključnim trenucima meča Mega je odigrala bolje. Usjeli su slomiti otpor Igosa i došli su do trijumfa.

Goga Bitazde je predvodio domaće sa 18 poena, Mišković je dodao 17, a odličan je bio i bh. košarkaš Aleksandar Lazić sa 15 poena i šest skokova za 24 minute na parketu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Igokee Dominic Artis je ubacio 23 poena, a bh. igrači u redvoima prvaka BiH nisu se naigrali. Stefan Glogovac je igrao osam, Nikola Gajić dvije minute i nisu se upisali u strijelce.

Igokea je ABA sezonu završila na omjeru od sedam pobjeda i 15 poraza, dok je Mega imala pobjedu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi