Zvezda preko Igokee do pol pozicije za Final Four
Foto: ABA

Predzadnje kolo regularnog toka ABA lige

Zvezda preko Igokee do pol pozicije za Final Four

Igokea je u utakmici 21. kola (predzadnjeg) regularnog toka sezone ABA lige ugostila Crvenu zvezdu i upisala poraz rezultatom 82:76.

S obzirom da je drugoplasirana Budućnost jučer upisala poraz protiv Partizana, Crvena zvezda je ovom pobjedom osigurala prvu poziciju pred početak play-offa ABA lige.

Ipak, Zvezda nije pružila svoju najbolju partiju u Laktašima, dok se Igokea pokazala kao težak protivnik za Beograđane.

Nakon vodstva Zvezde na početku utakmice Igokea je uspjela nametnuti svoj tempo igre. Prvi dionicu je ekipa iz Aleksandrovca rješila rezultatom 24:22 u svoju korist, da bi na odmor otišla sa +3 (45:42).

Odlično se držala Igokea i u trećoj dionici da bi Zvezda tek u zadnjoj četvrtini uspjela doći do preokreta i riješiti utakmicu u svoju korist. Goste je tek u četvrtoj četvrtini počeo koliko-toliko slušati šut, a ovu dionicu su na kraju dobili rezultatom 22:11.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Crvenu zvezdu je do trijumfa vodio sjajni Rochestie sa 23 poena, dok je osim njega kod "crveno-bijelih" dvocifren bio samo iskusni Pero Antić (11 poena).

Kada je u pitanju Igokea istakao se Jevtović sa 17 poena, dok je 12 dodao Radivojević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi