Potpisao za Barcelonu, a sada će imati šansu da igra protiv BiH

Bratanović među 12 igrača Belgije

Potpisao za Barcelonu, a sada će imati šansu da igra protiv BiH

M. Šljivak

Haris Bratanović potpisao je ugovor sa španskim velikanom Barcelonom.

Ovaj 17-godišnji košarkaš je sa katalonskim timom potpisao višegodišnju saradnju, a nova čast mu je ukazana pozivom među 12 košarkaša za duele protiv Rusije i Bosne i Hercegovine.

Tako će ovaj mladi momak imati šansu da zaigra protiv zemlje svog porijekla. U Belgiji itekako računaju na njega u budućnosti i važi za jednog od najtalentovanijih košarkaša ove zemlje.

Bratanović je ranije iskazivao želju za nastupom u dresu BiH. Međutim, KSBiH nije na vrijeme reagovao i on će i dalje igrati za Belgiju.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Ne znam zašto se Bratanović povezuje sa reprezentacijom BiH. On je rođen u Belgiji i logično je da igra za tu selekciju", rekao je jučer na press konferenciji selektor reprezentacije BiH Duško Vujošević.

Mladi košarkaš je visok 208 centimetara i igra na poziciji centra i sigurno da će čekati svoju šansu za nastup protiv Rusije i BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi