Prvenstvo BiH se igra za prestiž: Igokea bez odbrane titule u ABA ligi
Foto: ABA

Poznati učesnici za narednu sezonu

Prvenstvo BiH se igra za prestiž: Igokea bez odbrane titule u ABA ligi

M. Šljivak

Rukovodstvo ABA lige saopštilo je timove učesnike za narednu sezonu.

Među klubovima koji će i naredne sezone igrati u društvu najboljih timova regiona nalazi se i ekipa Igokee, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine.

Igosi su dobili mjesto u ABA ligi bez obzira na to da li će ponovo postati šampioni države. Prethodnih godina su mjesto u regionalnom takmičenju dobijali osvajanjem prvenstva, ali to više neće biti slučaj.

Igokea će očigledno biti standardan član ABA lige bez obzira na rezultate u prvenstvu BiH, gdje realno gledajući, nemaju gotovo nikakvu konkurenciju, ali ovim potezom prvenstvo naše zemlje dodatno gubi na značaju i zanimljivosti i igraće se samo za prestiž.

Tim iz Laktaša je dakle jedan od 11 sigurnih učesnika ABA lige za narednu sezonu, a posljednji član će biti pobjednik ABA 2 lige.

Treba istaći da će od naredne sezone 11. tim lige igrati doigravanje za ABA ligu sa drugoplasiranim iz ABA 2 lige, a umjesto Final Foura od naredne sezone biće igran play off najbolja četiri tuma.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovi timovi će igrati ABA ligu naredne sezone, a jedna država moći će da broji pet timova.

Budućnost VOLI, Cedevita, Cibona, Crvena zvezda, FMP, Igokea, Mega Bemax, Mornar, Partizan NIS, Petrol Olimpija, Zadar, pobjednik ABA 2 lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi