Put od 14 sati: Bh. košarkaši jutros otputovali za Češku

U Zenici ostala četvorica igrača

Put od 14 sati: Bh. košarkaši jutros otputovali za Češku

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igra još dvije utakmice.

Izabranici Vedrana Bosnića će prvo za dva dana igrati meč protiv Češke u gostima, a tri dana nakon toga slijedi nam duel u Zenici protiv Bugarske čime će se završiti ove kvalifikacije. Jasno je da smo već ostali bez šansi za plasman, ali će naši momci ove mečeve pokušati iskoristiti za što bolje uigravanje ekipe.

Bh. košarkaši jučer su se okupili u Zenici i uspjeli su odraditi samo jedan trening jer su već jutros otputovali za Češku. U autobusu se našlo mjesta za 12 košarkaša, dok su u Zenici ostali povrijeđeni Sulejmanović, te Sejfić, Buza i Durmo.

Oni će u Zenici trenurati s pomoćnim trenerom Tihomirom Mustafićem i spremati se za okršaj s Bugarskom. S druge strane, pred bh. ekspedicijom je putovanje dugo čak 14 sati autobusom i neće danas trenirati.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Za sutra su planirana dva treninga, a dan kasnije i susret protiv Češke nakon čega će se bh. reprezentacija vratiti u Zenicu.

Promo

Top Komentari

Svojprisebi
2 sata avionom uvrh glave super drzava
0 0
Sanel1980
I onda se pitamo zasto odigramo tako kako odigramo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi