Vedran Bosnić: Bitno je da nastavimo tamo gdje smo stali u novembru

Bh. košarkaši igraju protiv Češke i Bugarske

Vedran Bosnić: Bitno je da nastavimo tamo gdje smo stali u novembru

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Košarkaška reprezentacija BiH nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i pred našim momcima ostale su još dvije utakmice.

Izabranici Vedrana Bosnića prvo će 21. februara imati teško gostovanje u Češkoj, dok ćemo tri dana kasnije u Zenici ugostiti ekipu Bugarske. Pred ove duele održana je press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio selektor bh. reprezentacije.

"Ono što vam ja mogu reći jeste da se lakano skupljamo, tu je deset igrača, a na treningu će biti svi. Rano putujemo za Češku i igramo s timom koja je jako dobar tim. Idemo tamo da se borimo i da pokušamo pobijediti i da nastavimo ono što smo počeli u novembru. Želimo dati šansu mladim igračima i napravimo dobru selekciju da se pripremamo za ono što nam je najvažnije, a to je da napravimo ekipu za kvalifikacije za EP", rekao je Bosnić, te dodao:.

"Zadovoljan sam kako sve ovo ide. Nemamo nažalost puno vremena jer i sada imamo jedan trening i putovanje. Trebat će nam vremena svima i to ljeto će biti važno za nas da se pripremamo i treniramo zajedno. Momci daju sve od sebe i s te strane sam jako zadovoljan. Ne znamo još uvijek kakav je zdravstveni bilten i to ćemo znati večeras na treningu kada se svi okupe".

Novinarima su se obradili i košarkaši Njegoš Sikiraš i Miralem Halilović.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Ovo okupljanje će nam pomoći puno da vidimo na kojem nivou. Ovo je nova generacija i bit će teško, ali potrebna nam je podrška od sviju. Imamo zajednički cilj i da u budućnosti pokušamo ostvariti neke zapažene rezultate", kazao je Njegoš Sikiraš.

"Otprilike zna se šta je cilj ovog okupljanja. Nemamo previše vremena za treninge. Rezultatski nemamo šansi i nemamo tu previše ambicije, ali za nas je bitno da nadogradimo sve ono što smo pokazali u prethodne dvije utakmice. Cilj je da nastavimo praviti tim za budućnost", izjavio je kapiten našeg tima Miralem Halilović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi