Sat vremena pred meč saznao da je trejdovan, pa u punoj dvorani izveo nezapamćenu osvetu

Utakmica ga nije interesovala

Sat vremena pred meč saznao da je trejdovan, pa u punoj dvorani izveo nezapamćenu osvetu

Endin Čaušević

U NBA ligi sinoć je zvanično završen period u kojem klubovi mogu da prave trejdove, a zadnji dan prelaznog roka bilo je nekoliko zanimljivih poteza. No, u centru pažnje našao se Robin Lopez koji je pred sami meč saznao da više neće igrati za Milwaukee Buckse i znao je kako da se osveti.

U najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu uvijek je zanimljivo u periodu kada klubovi mogu da rade trejdove igrača, te svaki put dobijemo nešto neočekivano.

Međutim, zadnjeg dana se uvijek dešavaju najzanimljivije stvari, a tako je bilo i sinoć. Iako nije bilo pretjerano zvučnih trejdova na kraju je dan obilježio Robin Lopez kojeg su Milwaukee Bucksi odlučili da trejduju u Sacramento Kingse.

Lopez nije bio upućen u činjenicu da Bucksi razmišljaju da ga uključe u neki trejd, te je bio siguran da će ostati u tom klubu.

Ipak, pred sami početak utakmice između Milwaukee Bucksa i Minnesote Timberwolvesa iskusni centar saznao je da je trejd završen i da on ide u Sacramento Kingse.

Oglasi

Lopez je u dvoranu Bucksa stigao spreman da zaigra na meču koji je čekao njegov tim, no kada je stigao u svlačionici rekli su mu da ne mora da se presvlači jer nije u rosteru, te da već sutra može ići u novi klub.

Ta informacija šokirala je Lopeza, ali je on našao način da se "osveti", te nije otišao kući i ostao je u dvorani, a veoma brzo zbog svog poteza postao je glavna tema američke javnosti.

Lopez je ušao u dvoranu i sjeo blizu klupe Bucksa, ali utakmicu nije imao namjeru da prati. Izvadio je knjigu koju je čitao skoro cijelu utakmicu što su odmah svi zapazili.

Kamera je snimila Lopeza dok čita knjigu što je najsmijalo i komentatore, ali svi su bili svjesni zbog čega je to sada već novi igrač Sacramento Kingsa napravio.

Inače, Lopeza je na NBA draftu 2008. godine izabrao Phoenix Suns, a igrao je još za New Orleans, Portland, New York Knickse, Chicago, Washington, Orlando i Cleveland. U Milwaukee se vratio prije nekoliko mjeseci, ali je ekspresno prekrižen.

Top Komentari

amerinchi
A naslova u pm
0 0
ljoze_ono_na
Auu kako im ga je sukno, ta ekipa vise nikad nece biti ista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi